Hindbærmoussekage
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (85 g)
Energi 308 kcal 262 kcal
Fedt 22 g 18,6 g
Kulhydrat 18 g 15,5 g
Protein 10 g 8,5 g
Ingredienser
Til ca. 70 stk.
Kagebund
250 g sojapuffs, rispuffs eller kartoffelpuffs
125 g sukker
125 g hasselnødder
125 g valnødder
25 g Ama Plante, laktosefri
Fyld
650 g cashewnødder
6 dl vand
15 dl hindbær fra frost
150 g kokosolie
4 dl citronsaft, friskpresset
330 g agavesirup, lys
2 g xanthan eller guar gum
Fremgangsmåde
Bund
1. Hak puffs, sukker, hasselnødder og valnødder fint i en blender.
2. Smelt smør i en mikrobølgeovn og bland med de blendede nødder og puffs — rør til en homogen masse.
3. Vej 15 g bunde af pr. portion og kom dem i muffinforme, hvor de trykkes let.
4. Bag i ovnen på 200°C i cirka 10 min.
5. Sæt bundene til afkøling, inden fyldet hældes ovenpå.
Fyld
1. Sæt cashewnødder til udblødning i koldt vand (min. 1 time).
2. Giv bær et opkog og lad dem køle af.
3. Si vandet fra cashewnødderne og blend alle ingredienser til en homogen masse.
4. Hæld fyldet ovenpå bundene.
Opskriften er udviklet af studerende på 6. semester Fødevarer og Ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i 6 ugers caseforløb for Kulinarium.
Opdateret