Amerikanske cookies med peanutbutter
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (15 g)
Energi 449 kcal 67 kcal
Fedt 24 g 3,6 g
Kulhydrat 44,6 g 16,7 g
Protein 11 g 1,7 g
Ingredienser
Til ca. 30 stk. á 10-15 g
1 spsk. hørfrø
3 spsk. vand
60 g peanut butter
60 g vegansk margarine (fx Nutana, FRI eller Naturli’ smørbar)
125 g brun farin
60 g rørsukker
1 tsk. vaniljepulver
½ tsk. natron
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
250 ml havregryn, glutenfri, blendet til mel
250 ml mandler, blendet til mel
60 g finthakket mørk chokolade
Fremgangsmåde
1. Blend hørfrø fint og bland med vand i en lille skål — stil til side i ca. 5 min til det tykner (nu har du et ”hørfrø-æg”).
2. Bland peanut butter og vegansk margarine godt sammen.
3. Tilsæt begge slags sukker og rør godt sammen med fedtstoffet.
4. Tilsæt vaniljepulver og ”hørfrø-ægget”.
5. Tilsæt natron, bagepulver, salt, og rør godt rundt.
6. Tilsæt havregryn og mandelmel. Dejen skal være let klistret — tilsæt lidt sojamælk, hvis den er for tør.
7. Tilsæt hakket chokolade.
8. Rul dejen ud til en pølse, og læg den på køl, til den er helt fast (kan holde i køleskabet 4-5 dage).
9. Skær skiver af 2-3 mm tykkelse og sæt på bageplade med bagepapir med god plads imellem.
10. Bag ca. 12 min. ved 180°C.
Opskriften er udviklet af forhenværende Ledende klinisk diætist på Aalborg Universitetshospital, Tina Beermann. I dag er Tina selvstændig diætist. Besøg hende her: greensoul.dk.
Opdateret