Citronroulade
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (70 g)
Energi 245 kcal 171 kcal
Fedt 9,5 g 6,7 g
Kulhydrat 32 g 22,5 g
Protein 7,8 g 5,5 g
Ingredienser
Til ca. 2 roulader
Rouladebunde
5 æg
170 g sukker
65 g kartoffelmel
60 majsmel
2 tsk. bagepulver
40 g valleprotein/kartoffelprotein
Citroncreme
1 dåse kokoscreme (400 g)
1⅕ dl citronsaft
7 g revet citronskal
65 g sirup
21 g maizena
20 g valleprotein
2 knivspidser salt
Fremgangsmåde
Rouladebunde
1.Forvarm ovnen til 200°C.
2.Pisk æg og sukker hvidt og luftigt.
3.Sigt de resterende ingredienser i æggemassen, og vend dejen sammen.
4.Fordel dejen på to bageplader med bagepapir, og smør dejen ud.
5.Bag ved 200°C i 10 min.
6.Afkøl bundene på et nyt stykke bagepapir drysset med sukker.
Citroncreme
1.Bland alle ingredienser i en gryde.
2.Kog blandingen op under omrøring og lad cremen koge igennem i 1 min.
3.Nedkøl cremen ved at hælde den i en skål — læg film direkte på cremen for at undgå kondens.
4. Smør bundene med den afkølede citroncreme og rul rouladerne sammen.
Opskriften er udviklet af studerende på 6. semester Fødevarer og ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i 6 ugers caseforløb hos Kulinarium.
Opdateret