Karamelsnitte
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (14 g)
Energi 469 kcal 66 kcal
Fedt 29 g 4,1 g
Kulhydrat 36 g 5 g
Protein 17 g 2,4 g
Ingredienser
Til ca. 200 stk. á 7 g
Bund
147 g smør
168 g brun farin
118 g gelatineprotein
63 g havregryn
168 g mandelmel
Karamelfyld
333 g kondenseret mælk
42 g smør
50 g lys sirup
50 g valleprotein
Chokoladeovertræk
210 g mørk chokolade, 57,7%
50 g smør
Fremgangsmåde
Bund
1. Smelt smør og rør det godt sammen med brun farin, gelatineprotein, havregryn og mandelmel.
2. Smør et ovnfast fad eller en bradepande og tryk dejen ud i fadet.
3. Bag bunden ved 150°C i 15 min.
Karamelfyld
1. Kog forsigtigt kondensereret mælk, smør og sirup op i en gryde under omrøring.
2. Tag gryden af og tilsæt valleprotein — det må ikke koge under tilsætning, og det skal røres godt rundt.
3. Lad massen simre ved svag varme i ca. 10 min., til den tykner.
4. Fordel den varme karamel på toppen af kagen.
5. Bag kagen i yderligere 9 min. ved 150°C, eller til karamellen føles fast
Chokoladeovertræk
1. Hak chokolade og smelt smørret. Rør chokoladen i det varme smør.
2. Smør chokolade ud på toppen af kagen
3. Sæt kagen på køl, og skær den ud når det er fast og afkølet.
Opdateret