Bærtrifli
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (83 g)
Energi 236 kcal 196 kcal
Fedt 9,7 g 8,1 g
Kulhydrat 27 g 22,4 g
Protein 10 g 8,3 g
Ingredienser
Til ca. 16 stk.
Rødgrød
143 g hindbær
143 g ribs
65 g solbær
208 g vand
143 g sukker
26 g frugtgrødsjævner
65 g vand til jævning
94 g gelatineprotein
Mascarponecreme
56 g æggeblommer
37 g sukker
6 g vaniljesukker
31 g valleprotein
62 g skyr
3 g citronsaft
155 g mascapone
Proteinflødeskum
122 g piskefløde
14 g valleprotein
Fremgangsmåde
Rødgrød
1. Kom hindbær, ribs og solbær i en gryde sammen med vand og sukker.
2. Kog grøden op til 80°C i 15 min. for at sikre bakteriedrab
3. Opløs frugtgrødsjævner i vand til jævning og tilsæt jævningen under omrøring.
4. Tilsæt gelatineprotein og varm grøden op til 75°C.
5. Rødgrøden er klar efter nedkøling
Mascarponecreme
1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en tyk, hvid æggesnaps
2. Tilsæt valleprotein under piskning — det skal blive tykt, sejt og klumpet.
3. Pisk derefter skyr i til en fyldig og luftig masse.
4. Tilsæt citronsaft og mascarpone.
5. Pisk massen let sammen, så det bliver til en lækker creme.
Proteinflødeskum
1. Tilsæt valleproteinet i fløden, og pisk fløden til skum.
Servering
Fordel 45 g rødgrød, 20 g mascarponecreme, 8 g flødeskum og 10 g makrondrys i et glas eller en skål.
Opdateret