Drømmekage med dadler
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (60 g)
Energi 288 kcal 173 kcal
Fedt 9,2 g 5,5 g
Kulhydrat 45,2 g 27 g
Protein 4,1 g 2,5 g
Ingredienser
Til ca. 1 kg
Dej
90 g kikærtevand
150 g sukker
100 g dadler u. sten
2 dl sojadrik, neutral
200 g hvedemel
100 g mandelmel
½ vaniljestang, korn heraf
3 tsk bagepulver
50 g vegansk margarine
Topping
100 g vegansk smør
250 g brun farin
100 g kokosmel
Ca. ½ dl sojadrik, neutral
Fremgangsmåde
Dej
1. Pisk kikærtevand med sukker, til det skummer og ’hæver op’.
2. Blend dadler med sojamælk, til de er helt findelte.
3. Bland hvedemel og mandelmel med vaniljekorn og bagepulver, og bland det med ’dadelmælken’.
4.Tilsæt smeltet, vegansk margarine.
5.Rør det piskede kikærtevand og sukker i.
6.Hæld dejen i en form og bag ved 200°C i ca. 25 min.
Fyld
1. Smelt vegansk smør.
2. Tilsæt brun farin og kokosmel — rør det godt ind i smøret.
3. Tilsæt sojadrik under omrøring.
4. Hæld kokos-topping på kagen, når den har bagt i 25 min. — bag i yderligere 5 min.
Opskriften er udviklet af forhenværende Ledende klinisk diætist på Aalborg Universitetshospital, Tina Beermann. I dag er Tina selvstændig diætist. Besøg hende her: greensoul.dk.
Opdateret