Kringle
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (45 g)
Energi 377 kcal 170 kcal
Fedt 22,8 g 10,3 g
Kulhydrat 35,9 g 16,2 g
Protein 6,7 g 3 g
Ingredienser
Til ca. 2 kringler (30 stk.)
Dej
250 g plantemargarine
2½ dl risdrik
50 g gær
25 g loppefrøskaller
2 æg
28 g sukker
2 g vaniljesukker
2 g stødt kardemomme
1 tsk salt
100 g majsstivelse
150 g rismel
50 g kartoffelprotein
Fyld
200 g marcipan
100 g sukker
100 g plantemargarine
50 g rosiner
Æg (til pensling)
Perlesukker
Fremgangsmåde
Dej
1. Forvarm ovnen til 175°C varmluft.
2. Smelt margarine og tilsæt risdrik — rør gær og loppefrøskaller i blandingen, når den er lun.
3. Tilsæt æg og de resterende ingredienserne, og rør sammen til en homogen masse.
OBS. tilsæt IKKE mere mel, selvom dejen virker meget fugtig — loppefrøskallerne suger meget væske.
4. Stil dejen til hævning i 1 time — gerne et lunt sted.
Fyld
1. Bland alle ingredienser sammen i en skål til en homogen masse.
2. Efter hævning: Rul dejen ud til to rektangler — placér fyldet i en linje på midten, og fold siderne op omkring fyldet.
3. Pensl kringlerne med æg, og drys med perlesukker og mandelflager.
4. Bag i ovnen i ca. 25 min, indtil de er gyldne.
Tip
Æblestykker og kanel kan tilsættes i stedet for rosiner i fyldet.
Opskriften er udviklet af studerende på 6. semester Fødevarer og ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i 6 ugers caseforløb hos Kulinarium.
Opdateret