Peanutbutter-bar
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (30 g)
Energi 560 kcal 168 kcal
Fedt 39,6 g 11,9 g
Kulhydrat 30,9 g 9,3 g
Protein 18 g 5,4 g
Ingredienser
Til ca. 50 stk. á 30 g
Chokoladelag (top og bund)
100 g chokolade, mørk
25 g peanutbutter
En knivspids salt
Peanutbutter-lag
85 g peanutbutter
10 g kokosolie
50 g sojapuffs, rispuffs eller kartoffelpuffs
Fremgangsmåde
Chokoladelag
1. Smelt halvdelen af chokoladen.
2. Tilsæt halvdelen af peanut butteren og en knivspids salt.
3. Støb chokoladelaget i bunden af en form (15*15 cm) foret med bagepapir eller i en silikoneform og sæt på køl.
Peanutbutter-lag
1. Smelt peanutbutter og kokosolie sammen og bland med puffs.
2. Smør ovenpå chokoladelaget og sættes på køl igen.
Servering
1. Smelt resten af chokoladen og bland med de resterende 12,5 g peanut butter.
2. Hæld blandingen over peanut butter-laget.
3. Afkøl kagerne.
4. Tag dem ud af formene og skær dem i passende stykker — opbevar dem på frost indtil servering.
Opskriften er udviklet af studerende på 6. semester Fødevarer og ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i 6 ugers caseforløb hos Kulinarium.
Opdateret