Lys lille bolle med kikærter
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (40 g)
Energi 232 kcal 93 kcal
Fedt 4,6 g 1,8 g
Kulhydrat 36 g 14,4 g
Protein 9,3 g 3,7 g
Ingredienser
Til ca. 20 stk. á 40 g bolle
25 g gær
2 dl sojadrik
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 spsk. rapsolie
1 dåse kikærter (240 g kogte + 160 g kikærtevand)
Hvedemel efter behov, ca. 4 dl (afhængigt af meltypen kan dejen kræve lidt mere eller mindre)
Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i sojadrikken.
2. Tilsæt sukker, salt og olie.
3. Blend kikærter og kikærtevand helt glat i en blender — det tager nogle minutter.
4. Tilsæt kikærterne til gærblandingen og tilsæt hvedemel til dejen, til den har en passende konsistens — ælt den godt igennem.
5. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
6. Slå dejen ned i bordet og form boller (ca. 20 stk. á 40 g).
7. Lad dem hæve i ca. 45 min.
8. Pensl med sojadrik.
9. Bag ved 200°C i ca. 30 min.
Tip
Dejen kan også med fordel laves dagen før og stilles på køl. Tag dejen ud 1 time, før den skal bages og form til brød. Lad brødet hæve ca. 1 time ved stuetemperatur, inden det bages i ovnen.
Opskriften er udviklet af forhenværende Ledende klinisk diætist på Aalborg Universitetshospital, Tina Beermann. I dag er Tina selvstændig diætist. Besøg hende her: greensoul.dk.
Opdateret