Bønnebrownie med hindbærcreme
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (64 g)
Energi 290 kcal 186 kcal
Fedt 14,3 g 9,2 g
Kulhydrat 31,4 g 20,1 g
Protein 7,3 g 4,7 g
Ingredienser
Til ca. 10 portioner
Bønnebrownie
35 g glutenfri havregryn
50 g sukker
50 g peanut butter
1½ dl sojadrik
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver
25 g kakaopulver
17½ g quinoamel
1 dåse drænede, sorte bønner
75 g mørk chokolade
Hindbærcreme
75 g hindbær, frosne
48 g plantemargarine
120 g flormelis
Fremgangsmåde
Bønnebrownie
1. Forvarm ovnen til 180°C.
2. Blend havregryn helt fint til mel.
3. Bland de resterende ingredienser, undtagen chokolade, i blenderen og blend til en homogen masse.
4. Hak chokoladen groft og bland med resten af dejen.
5. Beklæd et fad med bagepapir og hæld dejen deri.
6. Bag ved 180°C i 30-40 min, til dejen er gennembagt.
Hindbærcreme
1. Kog hindbærrene og pres gennem en si, så kernerne frasorteres — sæt på køl.
2. Pisk kold plantemargarine med en håndmixer eller røremaskine ved høj hastighed i 1-2 minutter.
3. Pisk flormelis i, og tilsæt de afkølede hindbær.
4. Smør creme på den afkølede kage, når cremen har sat sig.
Opskriften er udviklet af studerende på 6. semester Fødevarer og ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i 6 ugers caseforløb hos Kulinarium.
Opdateret