Urtefrikadeller
Næringsindhold
Per 100 g Per stk. (75 g)
Energi 147 kcal 110 kcal
Fedt 3 g 2 g
Kulhydrat 19 g 14 g
Protein 11 g 8 g
Ingredienser
Forberedelse
Iblødsætning
650 g gule ærter
Vand
Urtefrikadeller
650 g gule ærter
650 g kogt knoldselleri
650 g kogt gulerod
900 g kogte kartofler
550 g æg
130 g hvedemel
50 g salt
80 g dild
95 g persille
3 g peber
750 g hytteost
400 g kikærtemel
350 g hestebønne granulate
Fremgangsmåde
FORBEREDELSE
DAGEN FØR - iblødsætning
1. Gule ærter iblødsættes i rigeligt vand på køl i minimum 10 timer.
PRODUKTION
1. Kartofler, selleri og gulerødder koges og køles
2. Kogte kartofler, gulerødder, selleri og halvdelen af de gule ærter blendes til mos
3. De øvrige ingredienser røres i (undgå at røre for længe)
4. Vend de sidste gule ærter i uden at røre dem helt ud.
5. Smag til med salt og peber
6. Form farsen og steg.
Opdateret