Rodfrugtesuppe
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (150 g)
Energi 122 kcal 183 kcal
Fedt 9,1 g 13,7 g
Kulhydrat 4,4 g 6,6 g
Protein 5,5 g 8,3 g
Ingredienser
Ca. 70 l
11,9 kg kartofler
17,8 kg selleri i tern
2,4 kg løg i tern
23,8 l vand
2,2 l rapsolie
900 g grøntsagsbouillon pasta
900 g hønsebouillon pasta
10,9 l piskefløde
2,1 dl hvidvinseddike
85 g groft salt
8 g peber, stødt
3,4 kg gelatineprotein
Fremgangsmåde
1. Tænd for gryden og tilsæt kartofler, selleri og løg og ⅓ af vandet — lad suppen koge i ca. 1 time.
2. Blend kartofler, selleri og løg til mos i gryden.
3. Tilsæt olie (1,2 l), grøntsags- og hønsebouillon samt resten af vandet og kog op.
4. Tilsæt fløde (6,4 l) og varm suppen op til 75°C.
5. Smag suppen til med hvidvinseddike, salt og peber.
6. Tilsæt gelatineprotein under omrøring.
7. Tilsæt resten af olien og piskefløde og smag suppen til.
Opdateret