Kartoffelsuppe med porrer
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (150 g)
Energi 105 kcal 158 kcal
Fedt 5,6 g 8,4 g
Kulhydrat 7,8 g 11,7 g
Protein 5,6 g 8,4 g
Ingredienser
Ca. 70 l
22 kg kartofler
7,8 kg løg i tern
16,6 l vand
26 g laurbærblade
46 g hele peberkorn
323 g hvidløg
27 g timian, frisk
475 g grøntsagsbouillon
6,6 kg porrer
7,6 l piskefløde
12,7 l sødmælk
0,5 dl hvidvinseddike
407 g groft salt
79 g sellerisalt
14 g muskatnød, stødt
3,2 kg gelartineprotein
800 energi plus kulhydrat
0,8 l rapsolie
Fremgangsmåde
1. Kom kartofler, løg og vand i en varm gryde.
2. Kom laurbærblade, peberkorn, flækket hvidløg med skal og timian lægges i en krydderpose.
3. Læg posen i gryden sammen med grøntsagsbouillon — kog i ca 1 time.
4. Tag krydderposen op, og hæld væsken hældes fra og gem i spand til senere.
5. Pisk kartofler og løg til mos i gryden.
6. Tilsæt den gemte væske sammen med de snittede porrer — kog op.
7. Tilsæt fløde (3,6 l) og sødmælk.
8. Varm suppen op til 75°C og smag til med hvidvinseddike, salt, peber og muskatnød
9. Tilsæt gelatineprotein og energi plus under omrøring.
10. Tilsæt olie og resten af fløden og smag til med krydderi og hvidvinseddike.
Opdateret