Hummus
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (30 g)
Energi 174 kcal 52 kcal
Fedt 12 g 4 g
Kulhydrat 11 g 3 g
Protein 7 g 2 g
Ingredienser
Forberedelse
Iblødsætning
1,6 kg gule ærter
Vand
Kogning
1,6 kg gule ærter
2,4 l vand
8 g natron
Hummus
3,9 kg gule ærter
70 g hvidløg
0,18 l citronsaft
530 g oliven olie
20 g salt
216 g tahin
14 g spidskommen
0,2 l vand
60 g persille
Fremgangsmåde
FORBEREDELSE
DAGEN FØR - iblødsætning
1. Gule ærter skylles og sættes i blød i rigeligt vand. Anbringes på køl i minimum 10 timer.
PÅ DAGEN - kogning og nedkøling
1. De udblødte gule ærter skylles og koges med vand og natron i ovn ved dampprogram i 30 minutter
2. Køles til under 10 grader på max 3 timer
PRODUKTION
1. Hvidløg blendes sammen med de gule ærter.
2. De øvrige ingredienser (pånær persillen) kommes i, og det hele blendes sammen med vand til konsistensen er glat
3. Smag evt. til med salt
4. Hakket persille vendes i til sidst
Opdateret