Champignonsuppe
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (150 g)
Energi 132 kcal 198 kcal
Fedt 10,9 g 16,4 g
Kulhydrat 3,5 g 5,3 g
Protein 4,7 g 7,1 g
Ingredienser
Ca. 68 l
10,6 kg hvide bønner, forkogte
4,3 dl rapsolie
1 kg løg i tern
17 kg champignon i skiver
19 l vand
1,6 kg grøntsagsbouillon
626 g snowflake, modificeret stivelse
1,4 l vand til jævning
18,5 l piskefløde
2 kg gelatineprotein
Hvidvinseddike
Salt
Peber
Fremgangsmåde
1. Skyl og dræn hvide bønner.
2. Varm olie, løg og ca. 9 kg champignon op i en gryde.
3. Hæld ca. 1/4 af vandet ved, og kog suppen i ca. 60 min.
4. Tilsæt de hvide bønner.
5. Blend suppen med stavblender (tilsæt evt. lidt vand) — blend til suppen er glat, cremet og ensartet.
6. Tilsæt boullion, jævner (snowflake rørt med vand til jævning) og resten af vandet og kog videre i 10 min.
7. Tilsæt resten af champignonerne og piskefløde — kog op til min 75°C.
8. Tilsæt gelatineprotein under omrøring.
9. Smag til med hvidvinseddike, salt og peber.
Opdateret