Kartoffelmos
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (200 g)
Energi 158 kcal 316 kcal
Fedt 9,5 g 19 g
Kulhydrat 16 g 32 g
Protein 1,6 g 3,2 g
Ingredienser
Til ca. 4 portioner
160 g kartofler
21,3 g Oatly 13%
21,3 g Smørbar Blok
½ stilk timian
6,7 g hvidløg
5,3 g revet vegansk "ost"
Fremgangsmåde
1. Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
2. Kog kartoflerne til de er møre — hæld vandet fra og lad dem dampe af.
3. Tilsæt Oatly og Smørbar Blok lidt efter lidt, mens kartoflerne moses.
4. Hak hvidløg fint og tilsæt sammen med timian i mosen.
5. Smag mosen til med salt og peber.
6. Tænd ovnen på 200°C.
7. Drys vegansk "ost" på kartoffelmosen, og bag den i 15 min., til den er gylden på toppen.
Opskriften er udviklet af studerende på 6. semester Fødevarer og Ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i 6 ugers caseforløb hos Kulinarium.
Opdateret