Knoldsellerisuppe
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (185 g)
Energi 182 kcal 337 kcal
Fedt 11,3 g 21 g
Kulhydrat 10,6 g 19,1 g
Protein 8,3 g 15,5 g
Ingredienser
Til ca. 4 portioner
Suppe
96 g knoldselleri
16 g løg
27 g rapsolie
1,6 fed hvidløg
2½ enebær
3,2 tsk. tørret timian
52 g flækærter
432 g vand
80 g Oatly 13%
Salt
Peber
Citron
12,8 g grøntsagsbouillon
0,8 tsk. spidskommen
32 g Plant Mate Granulate
16 g Smørbar Blok
Ristede kikærter
96 g kikærter
27 g rapsolie
Fremgangsmåde
Suppe
1.Skræl knoldselleri og skær det i mindre stykker.
2. Pil løg og hak det groft.
3. Rist løg og knoldselleri i olie.
4. Tilsæt hvidløg og knust enebær.
5. Tilsæt timian (halvdelen), flækærter og vand — kog uden låg, til flækærterne er helt møre (40-45 min).
6. Tilsæt Oatly og lad det koge i 10-15 min., så suppen tykner lidt.
7. Blend suppen til den er helt glat.
8. Smag til med salt, peber, citron og grøntsagsbouillion.
9. Tilsæt spidskommen og den resterende timian.
10. Tilsæt Plant Mate Granulat, og lad suppen koge i yderligere 10-15 min.
11. Tilsæt Smørbar Blok, og justér konsistensen med vand.
Ristede kikærter
1.Dryp kikærter af i et stykke papir.
2. Rist kikærter i olien.
Servér suppen med de ristede kikærter og evt. lidt brøndkarse på toppen.
Opskriften er udviklet af studerende på 6. semester Fødevarer og Ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i 6 ugers caseforløb hos Kulinarium.
Opdateret