Thai-inspireret linserisotto
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (183 g)
Energi 168 kcal 307,4 kcal
Fedt 9,2 g 16,8 g
Kulhydrat 13,5 g 24,7 g
Protein 7,7 g 14,1 g
Ingredienser
Til ca. 4 portioner
100 g grønne linser
8 dl vand
7 g grøntsagsbouillon
15 g portobello svampe
15 g champignon, brune
10 g løg
2 fed hvidløg
9 g ingefær, rod
15 g karrypasta
2 stilke koriander
50 g risottoris
1 dl hvidvin
3 tsk. citronsaft
1 dl kokosmælk
70 g Plant Mate Granulate
60 g Oatly 13%
40 g plantebaseret "ost"
30 g Smørbar Blok, Naturli'
2 g frisk koriander (til pynt)
Fremgangsmåde
1. Kog linser med vand og grøntsagsbouillon.
2. Fjern jord fra svampe, og skær dem i tern.
3. Skær løg i tern.
4. Svits grøntsagerne.
5. Hak hvidløg fint.
6. Tilsæt hvidløg, ingefær, karrypasta, 2 stilke koriander og ris, når grøntsagerne er ved at være gyldne.
7. Tilsæt hvidvin og citronsaft og lad det simre i 5 min.
8. Tilsæt linser og lidt af væsken derfra lidt ad gangen.
9. Tilsæt kokosmælk.
10. Tilsæt Plant Mate Granulat og lad det koge yderligere 10-15 min.
11. Tilsæt Oatly og plantebaseret "ost".
12. Smag til med salt og peber.
13. Lad det simre til let cremet konsistens.
14. Pynt med frisk koriander.
Opskriften er udviklet af studerende på 6. semester Fødevarer og Ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i 6 ugers caseforløb hos Kulinarium.
Opdateret