Bolognese sauce med linser
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (200 g)
Energi 94 kcal 188 kcal
Fedt 0,8 g 1,6 g
Kulhydrat 13,8 g 27,6 g
Protein 6 g 12 g
Ingredienser
Til ca. 1 kg
125 g delikatesse/du puy linser eller
sorte beluga linser
250 g champignon
½ løg
1 fed hvidløg
200 g hakkede tomater fra dåse
70 g tomatpure
1¼ dl havredrik eller vegansk madlavningsfløde
½ grøntsagsbouillonterning
1 tsk. almindelig paprika
½ tsk. røget paprika, smag til
50 g soltørrede tomater, finthakkede
Frisk basilikum
Fremgangsmåde
1. Skyl linser og kog dem i ca. 20 min., til de er møre — stil til side.
2. Hak champignon, løg og hvidløg helt fint (evt. i foodprocessor), og steg i en stor gryde ved mellem-høj varme.
3. Steg indtil vandet er helt fordampet. ca. 15 min.
4. Tilsæt øvrige ingredienser.
5. Lad det simre i ca. 30 min under låg.
6. Smag til med salt og peber.
Vend finthakket, frisk basilikum i.
Opskriften er udviklet af forhenværende Ledende klinisk diætist på Aalborg Universitetshospital, Tina Beermann. I dag er Tina selvstændig diætist. Besøg hende her: greensoul.dk.
Opdateret