Stegte ris
Næringsindhold & klima
Per 100 g CO2e pr. kg
Energi 159 kcal 1,171 kg
Fedt 10 g
Kulhydrat 11 g
Protein 5 g
Ingredienser
Giver ca. 15 kg
5 kg ris
750 g rapsolie
2 kg gulerødder, snittet
2 kg spidskål, snittet
300 g hvidløg, revet
200 g ingefør, revet
2 kg helæg
1 kg forårsløg
100 g ristet sesamolie
200 g lys sirup
200 g sojasauce
Topping
1 kg peanuts
500 g forårsløg
Fremgangsmåde
Dagen før
1. Kog ris
2. Klargør ingefær og hvidløg
På dagen
1. Tænd kipsteger og varm rapsolien op
2. Svits spidskål og gulerod, hvidløg og ingefær til det er mørt (men uden at blive gyldent)
3. Tilsæt de nedkølede kogte ris og steg 5 minutter yderligere.
4. Skub spidskål, gulerødder og ris til siden på panden, tilsæt æggene og steg dem til røræg
5. Tilsæt forårsløgene og vend alle ingredienserne sammen på panden
6. Tilsæt sirup, soyasauce og sesamolie og vend grundigt rundt
7. Smag retten til med soyasauce & sirup
Inden servering
Drysses med peanuts og friske forårsløg
Opdateret