Ostekage
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (50 g)
Energi 223 kcal 89 kcal
Fedt 13 g 5,2 g
Kulhydrat 21,6 g 8,6 g
Protein 4,7 g 1,9 g
Ingredienser
Til ca. 25 stk.
Bund
2 g husblas
130 g digestive kiks
160 g sødmælk
30 g æblekoncentrat
8 g valleprotein
Ostefyld
4 g husblas
250 g smøreost, neutral
40 g flormelis
10 g valleprotein
20 g citronsaft
150 g piskefløde
Frugtgelé topping
250 g ferskner på dåse
35 g gastrik
1 g agar agar
Fremgangsmåde
Bund
1. Læg husblas i blød i koldt vand.
2. Blend kiks fint i en blender.
3. Tilsæt sødmælk og blend til en helt glat, homogen masse.
4. Smelt husblas med æblekoncentrat, og blend det sammen med valleprotein i kiksemassen og rør til en glat masse.
5. Sigt massen fri for klumper.
6. Fordel kiksemassen i en form (20x20 cm) og frys ned i 15-20 min.
Ostecreme
1. Læg husblas i blød i koldt vand.
2. Rør smøreost med flormelis, valleprotein og citronsaft.
3. Smelt og rør ind i ostecremen.
4. Pisk flødeskum og bland i ostecremen.
5. Tag kiksemassen ud og fordel ostecremen på — sæt på frys igen.
Frugtgelé topping
1. Blend ferskner til puré med stavblender.
2. Tilsæt gastrik og Agar Agar og kog op.
3. Afkøl massen og kom på ostecremen — sæt på frys.
Servering
Skær kagen i stykker, når den er frossen.
Tip
Opskriften er fryseegnet. Husk at tage op lidt før servering.
Opdateret