Lagkage
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (40 g)
Energi 163 kcal 65 kcal
Fedt 5,1 g 2 g
Kulhydrat 22,7 g 9 g
Protein 6,3 g 2,5 g
Ingredienser
Til ca. 50 stk.
Blød lagkagebund
12 g husblas
600 g lagkagebunde
600 g sødmælk
148 g æblekoncentrat
35 g valleprotein
Frugtpuré
6 g husblas
300 g jordbærpuré
50 g flormelis
Creme
5 g husblas
335 g sødmælk
35 g sukker
10 g vaniljesukker
70 g æggeblomme
10 g gelatineprotein
18 g majsstivelse
100 g piskefløde
Pynt
250 g piskefløde
Fremgangsmåde
Blød lagkagebund
1. Læg husblas i blød i koldt vand.
2. Blend lagkagebunde med mælk til en helt glat, homogen masse.
3. Smelt husblas med æblekoncentrat og blend det sammen med valleprotein i massen.
Frugtpuré
1. Læg husblas i blød i koldt vand.
2. Varm jordbærpuré op med flormelis og tilsæt husblas. Afkøl massen.
Creme
1. Læg husblas i blød i koldt vand.
2. Kog mælk, sukker og vaniljesukker op, og fjern fra varmekilden.
3. Rør ægblomme, gelatineprotein, majsstivelse til en jævning — rør i mælkeblandingen under svag varme. Afkøl massen.
4. Pisk flødeskum og rør den i den afkølede masse.
5. Smelt det opblødte husblas og tilsæt det under omrøring.
Servering
20 g lagkagebund, 20 g jordbærpuré, 20 g kagecreme, 20 g lagkagebund. Pynt med 5-10 g flødeskum. Anvend evt. en muffinform.
OBS. Sæt på frost i ca.10 -15 min for hvert nyt lag, så den kan nå at sætte sig.
Tip
Opskriften er fryseegnet. Husk at tage op lidt før servering.
Opdateret