Bacondrys dysfagi proteinberiget
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (20 g)
Energi 186 kcal 37 kcal
Fedt 13,8 g 2,8 g
Kulhydrat 1,2 g 0,2 g
Protein 14,6 g 2,9 g
Ingredienser
Til ca. 4 portioner
150 g bacon
40 g sødmælk
70 g helæg
5 g gelatineprotein
3 g sovsekulør
5 g lurpak smør, saltet
Fremgangsmåde
1. Steg bacon — den skal hverken steges for lidt eller for meget, men et sted midt i mellem.
2. Put baconen i en minihakker og tilsæt mælk, æg og gelatineprotein.
3. Blend i 5 min., til det har opnået en cremet konsistens.
4. Tilsæt en smule sovsekulør til det har opnået en let brun farve
5. Hæld massen på en pande med smør ved let varme og rør i det ofte, så der ikke dannes en stegeskorpe.
6. Massen vil opføre sig som scrambled eggs — ved hjælp af en paletkniv kan stykkerne laves store eller små afhængigt af præference.
Opskriften er udviklet af studerende på 5. semester Fødevarer og ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i praktikforløb for Kulinarium.
Opdateret