Pandekager med appelsinsauce
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (90 g)
Energi 188 kcal 169 kcal
Fedt 7 g 6,3 g
Kulhydrat 25,3 g 22,8 g
Protein 5,7 g 5,1 g
Ingredienser
Til ca. 10 stk.
Pandekager
155 g rismel
15 g majsstivelse
20 g kartoffelprotein
2 g salt
4 dl sojadrik
14 g sirup
Fedtstof til stegning, evt. plantemargarine
Appelsinsauce
50 g sukker
50 g plantemargarine
25 g mandelflager
Revet appelsinskal fra 2 de økologiske appelsiner
Saften fra 4 økologiske appelsiner
Fremgangsmåde
Pandekager
1. Bland de tørre ingredienser sammen.
2. Tilsæt sojadrik og sirup under omrøring — rør indtil alle klumper er væk.
3. Sæt dejen på køl i minimum 1 time — tag evt. dejen ud og rør rundt et par gange undervejs.
4. Steg pandekagerne ved medium varme.
Appelsinsauce
1. Smelt sukker på en middelvarm pande.
2. Tilsæt plantemargarine, mandler og appelsinskal.
3. Tilsæt herefter appelsinsaft.
4. Læg pandekagerne i saucen og lad dem suge noget af væsken.
5. Servér dem varme.
Tip
Pandekagerne kan også serveres med is.
Opskriften er udviklet af studerende på 6. semester Fødevarer og Ledelse (Prof. Bachelor i Ernæring og Sundhed) i 6 ugers caseforløb hos Kulinarium.
Opdateret