Omelet med kikærter, tomat & løg
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (150 g)
Energi 103 kcal 155 kcal
Fedt 2,4 g 3,6 g
Kulhydrat 14,2 g 21,3 g
Protein 6,1 g 9,2 g
Ingredienser
Til ca. 1 omelet
1 dl kikærtemel
¼ tsk. salt (gerne sort salt (kala namak), da det giver en ægge-lignede smag)
¼ tsk. natron
¼ tsk. hvidløgspulver
¼ tsk. spidskommen
½ spsk. fintblendede hørfrø
1¼ dl vand
Olivenolie til stegning
Salt og peber
1 tomat i tynde skiver
½ løg i tynde skiver
Persille til drys
Fremgangsmåde
1. Bland alle tørre ingredienser.
2. Tilsæt vand.
3. Pisk det grundigt og lad det hvile i 15 min.
4. Varm olie på en pande ved middel varme.
5. Placér tomat og løg på panden og hæld dejen på.
6. Steg i ca. 10 min.
7. Omeletten er færdig, når den ikke længere klistrer på toppen og virker fast.
8. Fold og servér m. finthakket persille.
Opskriften er udviklet af forhenværende Ledende klinisk diætist på Aalborg Universitetshospital, Tina Beermann. I dag er Tina selvstændig diætist. Besøg hende her: greensoul.dk.
Opdateret