Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed
Tilbuddet gælder
1 uges erhvervspraktik i Måltider og Ernæring på Aalborg Universitetshospital.
Vejleder
En professionsbachelor i Ernæring og Sundhed
Afdelingsledelse
Chef, Assisterende chef for Måltider og Ernæring og leder for stabe og forskning - Kulinarium
Afdelingen
Måltider og Ernæring omfatter Aalborg UH’s matrikler i Aalborg (Syd, Nord og Medicinerhuset), Thisted, Hobro og Farsø samt Psykiatriens matrikler i Aalborg: Mølleparkvej og Brandevej.
Måltider og Ernæring omfatter flere kantiner og caféer, som leverer mad til personale og besøgende gæster.
Der er tilknyttet kliniske diætister.
Om arbejdet
Som pb-ESU med speciale i Fødevarer og Ledelse eller Sundhedsfremme og forebyggelse arbejder man i hospitalets køkken innovativt og udviklingsorienteret med at sikre ernæringsrigtige og bæredygtige måltider i et produktions- og ledelsesperspektiv.
I Måltider og Ernæring arbejdes der fx med:
Vi ser måltiderne som en del af behandlingen for patienterne, den skal medvirke til, at patienterne får tilstrækkelig ernæring under indlæggelsen, som sikres i tæt samarbejde med diætister. Vi har vi en forskningsenhed, Kulinarium, som løbende udvikler på og forsker i næringsrigtig mad til syge.
Personalet
Personalet består af ernæringsassistenter, køkkenassistenter, økonomaer, professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed og husassistenter.
Uddannelsen
Studiet varer 3½ år og består af teori og praktik. Den teoretiske uddannelse foregår på et af f antal sygeplejeskoler ud over hele landet. Praktikken foregår dels på sygehuse og i hjemmeplejen i kommunerne.
Uddannelsen udbydes på:
- VIA University College, Århus
- Københavns Professionshøjskole (KP), København V
- Professionshøjskolen Absalon, Slagelse
- University College Syd, Haderslev
Der er specielle adgangskrav til studiet.
Opdateret