Undersøgelse af patienters præferencer for aftensmåltidet

 

 

Projektets formål

Formålet med dette projekt var at blive klogere på, hvad patienterne ønsker at spise til aftensmad, da dette er et område, vi ved meget lidt om i dag. Den generede viden i projektet skal bl.a. bruges til at danne grundlag for, hvordan vi fremadrettet skal designe aftensmåltidet på det Nye Aalborg Universitetshospital (NAU).

To studerende, Tina og Michelle,hjalp os med dataindsamling og -opgørelse. Her er, hvad de skriver om fundene:

Dataindsamlingen viser eksempelvis at:

  • selvom man ikke altid spiser dessert derhjemme, er det noget, man gerne vil have tilbudt på hospitalet
  • portionsstørrelserne på hospitalet er tilfredsstillende
  • en stor andel er interesserede i selv at kunne sammensætte sit aftensmåltid ud fra en komponent-menuplanlægning
  • mange vil gerne have flere vegetariske retter samt flere salater

Bør man overveje aldersdifferentierede måltider? Ud fra interviews tyder det på, at de yngre patienter synes, at maden er gammeldags, hvorimod de ældre patienter er tilfredse.

Disse fund skal nu indarbejdes i en større menuplanomlægning på Aalborg Universitetshospital, som vil give patienterne valgmuligheder og større medindflydelse på, hvad de får at spise.

Opdateret