Vegetariske grundfars til fx frikadeller
Næringsindhold
Per 100 g
Energi 16,5 kcal
Fedt 5,54 g
Kulhydrat 14,74 g
Protein 9,94 g
Ingredienser
Giver ca. 900 g
200 g fuegobønner
120 g champignon
70 g gulerødder
50 g kartoffel
40 g løg
50 g havregryn
40 g kikærtemel
30 g parmesan
10 g worcestershiresauce
10 g tahin
60 g æg
10 g rapsolie
3 g salt
0,5 g peber
Fremgangsmåde
Dagen før
1. Sæt bønnerne i blød i dobbelt så meget vand som bønner i 10-12 timer.
På dagen
2. Kog bønnerne i 30 min.
3. Bag champignon ved 190 grader i 20 min.
4. Riv gulerødderne.
5. Bland bønnerne og champignonerne med de resterende ingredienser, med undtagelse af gulerødder og æg.
6. Kom blandingen igennem en kødhakker og rør herefter æg og gulerødder i farsen.
Anvendelse forslag
Krydre farsen så den tilpasses de kendte aftensmad retter som frikadelle eller bøf til burgeren. Farsen kan også hakkes og bruges som erstatning for kød i lasagne eller kødsovs.
Du kan også vælge at bruge farsen som pålægsprodukt, ved at lave den til en postej eller kolde frikadeller.
Eksempel: Frikadeller
1. Tilsæt 20 g BBQ krydderurteblanding til farsen og rør sammen.
2. Lad farsen hvile i 20 min før du former frikadellerne (á 75 g giver ca. 12 frikadeller)
3. Steg frikadellerne på en pande til de får stegeskorpe. Bag dem herefter færdig i ovnen indtil de opnår en centrumtemperatur på 75 grader (ca. 10 min ved 160 grader).
Opskriften er udviklet i et 6. semesters praktik forløb i foråret 2024.
Opdateret