Fra protokol til projektbeskrivelse
Det er en udbredt misforståelse, at mange tror, at en protokol til f.eks. Videnskabsetisk Komité er det samme som den projektbeskrivelse, man sender til private og offentlige fonde, når man skal søge penge til projektet.
Protokollen og projektbeskrivelsen er to helt forskellige dokumenter, som skal have hvert sit fokus og skrives på hver sin måde.
Vi oplever tit, at det er forholdsvist let for forskere at lave protokollen, men meget svært for dem at omskrive den til en læsevenlig og forståelig projektbeskrivelse, der er målrettet til netop den fond, den skal sendes til.
FUPA anbefaler altid, at man medsender en projektbeskrivelse, med mindre fonden udtrykkeligt beder om en protokol
Kendetegn for en protokol:
En protokol er meget mere udførlig og længere end en projektbeskrivelse. Der indgår mange flere, meget detaljerede afsnit i en protokol og sproget er nøgternt, objektivt, fagligt og specialiseret.
Den retter sig til et specialiseret publikum.
Kendetegn for en projektbeskrivelse:
En standard projektbeskrivelse til en mindre dansk forn er typisk 5 sider. Den skal afspejle et behov i samfundet for at få løst et bestemt problem, den er fremadrettet i tid og må gerne udstråle begejstring over den foreslåede løsning.
Den retter sig til et bredere og som oftest ikke specialiseret publikum.
HUSK
En protokol er IKKE det samme som en projektbeskrivelse.
Se FUPAs guide til hvordan du kommer fra en protokol til en projektbeskrivelse.
Opdateret