Hvad kan FUPA hjælpe med?
FUPA har et indgående kendskab til støttemulighederne ved danske fonde, og vi rådgiver og vejleder forskere afhængig af, hvor du er i din karriere, samt hvilke behov du har. Vores kerneopgave er at kvalificere de ansøgninger som udgår fra Aalborg Universitetshospital, men vi tager altid udgangspunkt i, hvor du er i processen, når du henvender dig til os.
FUPA har lavet ovenstående figur for at illustrere, at vi kan hjælpe med alle aspekter i en fundingproces. Vi kan hjælpe dig som forsker med sparring på din ansøgning, udarbejdelse af et budget, rådgivning om hvilken institution ansøgningen skal udgå fra, samt sikre overholdelse af alle fondens formalia. Tit vil du opleve, at du henvender dig til FUPA med et konkret spørgsmål undervejs i processen f.eks. om budgettet, og vi stiller så en række andre spørgsmål til dig for at sikre, at du eksempelvis har valgt den rette fond, at dit CV matcher fondens krav, og vi beder dig også fremsende din ansøgning. Dette gør vi for at hjælpe dig bedst muligt i processen.
FUPA har stort kendskab til kravene fra danske fonde, og det er hverdag for os at vurdere ansøgninger. Vi prøver derfor på at hjælpe dig og gøre dig opmærksom på aspekter, som du måske ikke selv har overvejet undervejs. Henvend dig derfor til os i god tid, da vi dermed kan hjælpe dig bedst muligt.
Fundingstrategi
Fundraising tager tid – og ofte længere tid end folk forventer. Dit arbejde med at søge eksterne midler kan blive lettere, hvis du har en fundingstrategi. FUPA ønsker at begrænse såkaldte ’hovsa-ansøgninger’, hvor man søger fonde lidt tilfældigt og også i sidste øjeblik inden deadline. FUPA arbejder for en mere langsigtet planlægning af forskningsudviklingen og fundingindsatsen i de enkelte forskningsgrupper, så hvis jeres forskningsgruppe ønsker det samme, sparrer vi gerne med jer, og hjælper jer med at udarbejde en strategi, som vi løbende kan følge op på i fællesskab.
Kursus og oplæg
Hvis du som forsker ikke er erfaren i at søge eksterne midler til dine forskningsprojekter, og har behov for basisviden om, hvordan en fondsansøgning disponeres og udarbejdes, så anbefaler FUPA altid, at du deltager i vores grundkursus i fundraising. Læs mere om vores grundkursus her.
FUPA afholder også andre kurser og oplæg efter behov og efterspørgsel. Så kontakt os gerne, og så udarbejder vi et forløb specielt til jeres forskningsgruppe.
FUPA har fokus på:
- At rådgive forskerne, så de får udarbejdet den bedst mulige ansøgning, som lever op til det fonden efterspørger og deres formelle krav.
- Hvor skal projektet placeres – Aalborg Universitetshospital eller Aalborg Universitet? FUPA rådgiver ud fra hvor finder aktiviteten primært sted, og hvad giver bedst mening for den enkelte forsker.
- FUPA giver vores ærlige mening om din ansøgning, og vi stiller de kritiske spørgsmål i alle faser. Men vi gør det altid med godt humør og med et smil på læben.
Hvem er FUPA?
FUPA står klar til at hjælpe dig. Som udgangspunkt anbefaler vi dig at bruge vores fællespostkasse forskning.fupa@rn.dk som sikrer dig, at din henvendelse besvares af rette medarbejder. Ønsker du at komme i kontakt med en bestemt medarbejder, finder du vores kontaktoplysninger herunder.
- Hanne Andersen
Tlf.: (976) 66 252
Mail: haan@rn.dk
- Kirstine Rasmussen
Tlf: (976) 60 928
Mail: kirstine.rasmussen@rn.dk
- Helle Sønderholt Christiansen
Tlf.: 20257031
Mail: h.soenderholt@rn.dk
- Christina Hedin Overgaard
Tlf.: 20852693
Mail: christina.overgaard@rn.dk
Opdateret