Find fonde

Skal du i gang med at søge penge til din forskning? Her på siden kan du læse om nogle af de muligheder du har, når du skal finde frem til den fond, der passer til dit projekt.

Søg de rette fonde

Der findes mange muligheder for at ansøge om økonomisk støtte til dit forskningsprojekt, men konkurrencen er stor. Det er derfor en god idé at lægge en fundingstrategi, når du skal søge penge til dit forskningsprojekt. Det vil sige, at du skal udvælge de fonde, du har planer om at ansøge – både på kort og lang sigt – så du kan planlægge processen og ikke ende med at sende en ansøgning i sidste øjeblik.

Tilpas din ansøgning til fonden

Det tager lang tid at lave en fondsansøgning, så brug din tid på de fonde, hvor du har størst mulig chance for en bevilling. Når du har udvalgt dine fonde, skal du tilpasse din ansøgning, så det er helt tydeligt, hvordan dit projekt matcher fondens fokus.

Søg realistisk

Mange fonde har oversigter på deres hjemmesider, hvor de skriver, hvad de tidligere har støttet. Her kan du ofte se, hvem der har fået penge, og måske også hvor mange penge de har fået, og til hvilket formål. Det kan give dig et godt indblik i, om du har en chance med din ansøgning, og ikke mindst hvordan du måske skal vinkle den.