Personalised food Products for Patients (3P)
I forskningsprojektet blev 3D print teknologien af fødevarer udforsket, og muligheden for at designe nyskabende, funktionelle ingredienser til patienter i ernæringsrisiko blev undersøgt. Målet var at bruge 3D print teknologien til at skræddersy måltiderne til den enkelte patients nærings- og energibehov. Derudover kunne måltidet tilpasses patienternes individuelle ønsker til og behov for smag og konsistens.
Forskningsprojektet var et stort tværfagligt samarbejde mellem Kulinarium, Teknologisk Institut, forskningsgrupper ved både Københavns Universitet og Aarhus Universitet, Create it REAL (eksperter i 3D printteknologi) samt fødevarevirksomhederne Arla og DuPont (eksperter i fødevareingredienser).
Projektet foregik fra 2018-2021.
Læs mere om projektet ved at klikke på nedenstående links:
Innovationsfonden.dk, Patienters måltider skræddersys med 3D print
Teknologisk.dk, Hospitalsmaden skal specialdesignes til patienterne
Opdateret