NUMAMI - Udvikling af special ernæring

I NUMAMI-projektet blev særlige ernæringsprodukter udviklet til patienter i ernæringsmæssig risiko. Projektet var et samarbejde mellem os (Kulinarium), Skarø is og Danish Crown Ingredients. Projektet var finansieret af Karl Pedersen og Hustrus Industrifond.

Tre anretninger med ærter på et skærebrædt 

I dette projekt blev nye og innovative specialernæringsprodukter, særligt velegnet til patienter i ernæringsmæssig risiko, udviklet.

Idéen bag projektet var at udvikle et produkt, som kunne serveres i tre former: frossen som en is, afkølet med konsistens som en mousse, og varm som en suppe. Derudover var der særligt fokus på at udvikle smage i retning af vores 5. grundsmag, umami, da netop denne smag har vist sig at have en appetitstimulerende effekt. Der blev udviklet fire forskellige smagsvarianter: ært, tomat/svampe, thai karry og en med mild og neutral smag. 

Efterfølgende blev produkterne afprøvet og vurderet af patienter. 

 

Resultater

  • Det lykkedes patienterne at indtage to af NUMAMI-produkter om dagen som mellemmåltider i projektperioden
  • Patienternes proteinindtag steg ved indtag af NUMANI-produkterne
  • Patienterne syntes generelt, at produkterne var for innovative til, at de havde lyst til at indtage dem over en længere periode

Projektperioden var februar 2017-december 2017.

Du kan finde alle vores udgivet videnskabelige artikler her.

Opdateret