NUMAMI - Udvikling af special ernæring
I dette projekt blev nye og innovative specialernæringsprodukter, særligt velegnet til patienter i ernæringsmæssig risiko, udviklet.
Idéen bag projektet var at udvikle et produkt, som kunne serveres i tre former: frossen som en is, afkølet med konsistens som en mousse, og varm som en suppe. Derudover var der særligt fokus på at udvikle smage i retning af vores 5. grundsmag, umami, da netop denne smag har vist sig at have en appetitstimulerende effekt. Der blev udviklet fire forskellige smagsvarianter: ært, tomat/svampe, thai karry og en med mild og neutral smag.
Efterfølgende blev produkterne afprøvet og vurderet af patienter.
Resultater
- Det lykkedes patienterne at indtage to af NUMAMI-produkter om dagen som mellemmåltider i projektperioden
- Patienternes proteinindtag steg ved indtag af NUMANI-produkterne
- Patienterne syntes generelt, at produkterne var for innovative til, at de havde lyst til at indtage dem over en længere periode
Projektperioden var februar 2017-december 2017.
Du kan finde alle vores udgivet videnskabelige artikler her.
Opdateret