Viden om rygning

Samling af relevante hjemmesider og pjecer i forbindelse med rygning.

E-kvit - Dit Digitale Stopprogram

Et nyt program på nettet giver gratis hjælp til både ryge- og nikotinstop. E-kvit tilbyder videoer, tips og øvelser, og hjælpen kommer som sms eller pr. e-mail. Du får et skræddersyet program med netop de hjælpemidler, du har brug for. 

I app’en finder du personlige beskeder, øvelser og videoer. På bloggen kan du udveksle erfaringer om rygestoppet med andre.

Programmet er udviklet i et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, Danmarks Apotekerforening og Sundhedsstyrelsen.

E-kvits hjemmeside

 

Kræftens Bekæmpelse

På Kræftens Bekæmpelses hjemmeside kan du læse mere om, hvad Kræftens Bekæmpelse kan tilbyde i forhold til ryge- og nikotinstoprådgivning.

Kræftens Bekæmpelses hjemmeside om rygestop

 

Stoplinien.dk

Stoplinen

Stoplinien.dk er udviklet som et led i Sundhedsstyrelsens indsats for at informere borgere om rygning og rygestop – samt for at motivere og hjælpe rygere til at holde op med at ryge.

På siden kan du blandt andet prøve forskellige tests og få gode råd fra eksperter. Der findes også et forum på siden, hvor du kan udveksle erfaringer med andre. der overvejer at holde op med at ryge, eller som allerede er stoppet.

Stoplinien.dk har desuden en gratis telefonrådgivning ift. både ryge- og nikotinstop, som kan træffes på 80 31 31 31.

Stoplinien har  udgivet materiale om rygning på tyrkisk, arabisk, urdu, somali samt på engelsk og dansk. De har tillige lagt små film på forskellige sprog om rygning på deres hjemmeside .

Stopliniens hjemmeside

  

Sundhed.dk

Formålet med sundhed.dk er at skabe en direkte adgang til sundhedsvæsenet og give dig bedre muligheder for at bruge sundhedsvæsnet. Du kan blandt andet bruge siden til følgende:

Siden er også til dig, der ønsker eller overvejer at skifte til en sundere livsstil. Her finder du blandt andet tilbud indenfor de fire livsstilsfaktorer - kost, rygning, alkohol og stoffer, motion - tillige med kroniske sygdomme.

Sundhedstilbud på sundhed.dk's hjemmeside

 

Xhale.dk

Til unge rygere har Kræftens Bekæmpelse har udviklet siden Xhale.dk, som tilbyder information, råd og skræddersyede sms'er til unge, som gerne vil være røgfri, snusfri eller blot vil vide mere om egen rygning.

Xhales hjemmeside