Lemonsorbet
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (50 g)
Energi 133 kcal 67 kcal
Fedt 0,5 g 0,3 g
Kulhydrat 30 g 15 g
Protein 1,4 g 0,7 g
Ingredienser
Til ca. 10 stk. á 50 g
70 g rørsukker
5 g rå citronskal
175 g vand
75 g presset citronsaft
25 g Aquafaba (kikærtevand)*
25 g flormelis
Fremgangsmåde
1. Kog rørsukker, citronskal og vand til en sukkerlage (det skal bare op og koge)
2. Tilsæt citronsaft i sukkerlagen, og lad det trække i ca. 10 minutter.
3. Si og afkøl blandingen.
4. Hæld sukkerlagen på ismaskinen, og lad den køre ½ time.
5. Pisk Aquafaba stiv med flormelis, til det har konsistens som marengs.
6. Tilsæt marengsmassen i ismaskinen og lad den køre i yderligere ½ time.
7. Udportionér i små bægere (50 gram pr. bæger).
*Aquafaba (kikærtevand) er vandet fra kogte kikærter, som er tilsat som erstatning for æggehvide, da æggehvide ikke er en del af Clear Liquid Diet. Man kan lave det selv, eller man kan bruge vandet fra dåsekikærter.
Opdateret