Grafik og design

Region Nordjylland har udarbejdet en række skræddersyede skabeloner, som du kan bruge, når du skal formidle din forskning via en poster eller PowerPoint-præsentation. 

Grafik og Design

PowerPoint-skabeloner

Når du repræsenterer Aalborg Universitetshospital, skal du følge de designretningslinjer, som gælder i Region Nordjylland. Det betyder, at din PowerPoint-præsentation skal tage sig ud på en bestemt måde med hensyn til farvevalg og brug af logoer og bomærker.

Du finder udvalget af skabeloner i PowerPoint under Skabelon-fanen. Har du ikke fanen Skabeloner installeret, kan du få den ved at kontakte IT-support.

Når du bruger den skabelon, som regionen stiller til rådighed, er de farver, som indgår i designlinjen, automatisk indbygget i skabelonens farvepalette. Ved åbning af skabelonen, får du mulighed for at vælge organisation, om den skal være på dansk eller engelsk, og du har mulighed for at veksle mellem forskellige farver og mønstre i baggrunden.

Læs mere her (internt link)

 

Billeder

Skal du bruge billeder til din PowerPoint-præsentation eller poster, er det vigtigt, at ikke krænker andres ophavsret. Det betyder, at du ikke blot kan bruge billeder, du har fundet med Google, uden at du først har tjekket, at de må anvendes frit.

Region Nordjylland har oprettet en billedbank med billeder til fri afbenyttelse. Her finder du generelle genrebilleder inden for blandt andet hospitalsvæsen og sundhed, og billederne kan downloades i forskellige opløsninger, så de passer til det formål, du skal bruge dem til. Finder du ikke de billeder, du skal bruge, kan du også bruge billederne, du finder i "Lagerbilleder" i dit Office-program eller søge i billedbanken Colourbox. 

Læs mere her (internt link)

Har du brug for mere specifikke billeder, kan du du købe fotografydelser fra en ekstern leverandør. Kommunikation hjælper gerne med kontaktoplysninger på relevante fotografer. 

 

Posterproduktion

Skal du præsentere din forskning på en konference, kan du benytte skabelonværktøjet Templafy til at udforme din poster i et professionelt udseende, der samtidig lever op til Region Nordjyllands designretningslinjer.

Med skabelonerne kan du vælge mellem forskellige layoutforslag - men stadig med frihed til frit at disponere og tilpasse mængde og placering af tekst, tabeller og grafik. Samtidig har du mulighed for at redigere i filen helt op til deadline, uden at være afhængig af produktionstider hos grafikere.

Har du brug for hjælp til produktionen, kan du altid kontakte grafikerne i Grafisk Team, som står klar med hjælp og sparring til, hvordan du bruger skabelonerne, og også tilbyder at finpudse eller give gode råd til den "sidste finish".

Læs mere her (internt link)

Når posteren er færdig, får du en trykklar PDF, som du skal uploade på http://trykkerionline.rn.dk/ for at bestille trykning. Du kan vælge at få din poster lamineret, så den holder bedre. En anden mulighed er at få posteren printet på et stykke fint stof – så kan den foldes og medbringes i kufferten, uden at den tager skade, og du slipper for at holde styr på et stort paprør i håndbagagen. Tal evt. med grafikerne i Kommunikation om mulighederne.

 

Roll-up banner

I samarbejde med Grafisk Service i Kommunikation kan du også få udarbejdet roll-ups – høje vinylbannere, som står på en stander. Det er særligt velegnet, hvis du er vært for en konference eller er blevet tildelt en egentlig stand, hvor du skal præsentere din forskning.

 

Design ved samarbejde med Aalborg Universitet

Aalborg Universitetshospital bruger som udgangspunkt det normale regionsdesign til sin kommunikation. Det vil sige de almindelige designskabeloner som findes via Templafy-skabelonerne på din pc. (Se mere på Personalenet (internt link)).

Eventuelt øvrige involverede parters logoer kan gives en sekundær placering i regionens design og altid i en størrelse, der ikke konkurrerer med regionen som hovedafsender. 

Når regionen eller en af regionens sygehuse/institutioner indgår i et ligeværdigt samarbejde med andre parter, for eksempel Aalborg Universitet, træder regionens designlinje ud af kraft. Regionens logo eller institutionens logo placeres som en ligeværdig afsender sammen med den samarbejdende eksterne part. De respektive logoer placeres sideordnet.  

Læs mere om skabelonerne og Templafy på Region Nordjyllands PersonaleNet (internt link).