REDCap

REDCap logo

REDCap (Research Electronic Data Capture) er en online browserbaseret softwareløsning, som understøtter brugerne i at designe kliniske og translationelle forskningsdatabaser. Brugen af REDCap er ifølge licensen1 begrænset til ikkekommercielle forskningsformål og kun til projekter, der omhandler kliniske eller sundhedsrelaterede data. Ved brug af REDCap håndteres data sikkert i forbindelse med kliniske studier, og værktøjet indeholder derfor en række funktioner, som er specifikt udviklet til dette behov, eksempelvis randomisering, datadeling, kalenderstyring og detaljeret transaktionslogning. REDCap er beregnet til indsamling af data, så efter endt indsamling kan data eksporteres til SPSS, Stata, SAS, R og Excel til videre analyse.

Region Nordjylland er medlem af REDCap Consortium, og ansatte i regionen kan derfor gratis anvende REDCap til dataopsamling og forskning. Brugere, der ikke er ansat i regionen, kan ved multicenterstudier oprettes som ekstern partner til at indsamle data i projekter, som udgår fra Region Nordjylland.

REDCap i Region Nordjylland tilgås på https://redcap.rn.dk/.

I menuen til venstre finder du link til et antal brugervejledninger samt en FAQ med de oftest stillede spørgsmål vedr. REDCap i Region Nordjylland.

Vil du gerne oprettes, eller har du spørgsmål til REDcap, kan du kontakte redcap@rn.dk.

1 https://projectredcap.org/partners/termsofuse/

 

stat13