Vil du være tandlæge ved Kæbekirurgisk Afdeling?
Kæbekirurgisk Afdeling behandler sygdomme, anomalier og læsioner i tænder, mund og kæber. Afdelingen er landsdelsafdeling for tand-, mund- og kæbekirurgi og varetager denne opgave for patienter fra Region Nordjylland samt for henviste patienter fra andre regioner.
Vi har et tæt samarbejde med Skadestuen, hvor vi tilser og behandler akutte traumeskader på tænder, mund og kæbeskelet.
Regionstandplejen i Region Nordjylland er en integreret del af Kæbekirurgisk Afdeling. Regionstandplejen behandler patienter med tandaplasi (manglende tandanlæg), tanddannelsesforstyrrelser og odontologiske lidelser med risiko for funktionsnedsættelse.
Vi har fokus på din uddannelse
Kæbekirurgisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital, deltager i uddannelsen af specialtandlæger i Tand-, mund- og kæbekirurgi.
Den 5-årige uddannelsen er tilrettelagt efter Sundhedsstyrelsens cirkulære om uddannelse til specialtandlæge, bekendtgørelse nr. 1246 af 24. oktober 2007.
Som led i uddannelsen skal den uddannelsessøgende opholde sig et år på Kæbekirurgisk Afdeling, Århus Universitetshospital.
Afdelingen lægger vægt på et godt uddannelsesmiljø, hvor deltagelse i kliniske forskningsprojekter er en integreret del af forløbet.
Der henvises til Sundhedsstyrelsens Inspektorrapport, hvor organiseringen af den tandlægelige videreuddannelse på Aalborg Universitetshospital er beskrevet.
Rapporten kan læses her: https://www.sst.dk/da/inspektorrapporter?Sygehus={209DFE14-07F5-4A8E-B5A5-6546F8BF9352}&Rapport periode={CCD433CD-C35C-4EA5-819B-ECE895F0B2E7}&searchWord=kæbekirurgisk
Yderligere informationer, bekendtgørelse for specialtandlæger og bekendtgørelse for uddannelse af specialtandlæger findes i nedenstående link: https://www.sst.dk/da/uddannelse/specialtandlaeger
Vær med til at udvikle morgendagens behandling
Kæbekirurgisk Afdeling har stor forskningsaktivitet. Forskningen er tæt integreret i det daglige arbejde, hvor der fokuseres på de væsentligste behandlingsmæssige arbejdsområder, som afdelingen varetager. Der udføres kliniske og eksperimentelle undersøgelser inden for følgende områder i samarbejde med nationale og internationale samarbejdspartnere:
- Rekonstruktion af medfødte og erhvervede kæbedefekter med knogletransplantater, knogleerstatningsmaterialer, distraktion og tandimplantater
- Rekonstruktion af patienter med multiple tandaplasier (manglende anlæg af blivende tænder)
- Indikation og effekt af kombineret ortodontisk-kirurgisk behandling af vækstbetingede kæbeanomalier
- Kirurgisk behandling af kæbeledslidelser
Vi tager godt imod nye medarbejdere
Vi er en afdeling med et godt arbejdsmiljø, og hvor vi tager godt imod vores nye medarbejdere. Som ny medarbejder får man udleveret velkomstbrev med praktiske oplysninger, informationer om afdelingen, oplysninger om fx vejledere, uddannelsesansvarlige og ledere.
Specialet i tal
Antal ansatte:
36 fastansatte. Herudover 1 lægesekretærelev og 1 sygeplejestuderende.
Antal tandlæger:
1 ledende overtandlæge, 1 professor, 4 overtandlæger, 5 uddannelsestandlæger, 1 specialtandlæge i ortodonti.
Antal sygeplejersker:
1 ledende afdelingssygeplejerske, 10 sygeplejersker og 3 tandplejere
Antal lægesekretærer:
1 ledende lægesekretær, 9 lægesekretærer og 2 kontorassistenter
Antal ambulante patienter pr. år:
Ca. 13.000
Antal dagkirurgiske patienter:
Ca. 150
Antal stationære patienter:
Ca. 255
Antal akutte patienter:
Ca. 500
Beliggenhed
Kæbekirurgisk Afdeling (ambulatorium og operationsafsnit) er beliggende på Aalborg Universitetshospital Syd, i den gamle, røde hovedbygning på Hobrovej.
Kæbekirurgisk sengeafsnit er beliggende på Afdeling NHH på 7. sal i højhuset.Dagkirurgisk Afsnit er beliggende på 1. sal i højhuset.
Vagtfunktioner
Kæbekirurgisk vagtdøgn er fra kl. 08.00 til 08.00 det følgende døgn. Afdelingen har en forvagt, bagvagt og en sygeplejevagt.