Forum for Proteinberigelse
Kort baggrund og formål for forummet
Underernæring er et stort problem for både den enkelte borger/patient, men også økonomisk for samfundet. Der findes ingen standardbehandling for undernæring, da årsagerne er mangfoldige, men at sikre et sufficient indtag af næringsholdig mad er et godt udgangspunkt for de fleste underernærede. Og det kan berigelse af maden med proteiner, enten i form af pulver eller fødevarer med et naturligt højt indhold af protein, være med til at sikre.
Proteinberigelse kan dog være et felt, der er enormt svært og ressourcekrævende at navigere rundt i, hvor man både skal tage højde for proteinkvalitet samt produktforandringer såsom smags-, duft- og/eller teksturforandringer ved tilsætning.
I Kulinarium har vi i løbet af årene fået en del henvendelser fra andre køkkenprofessionelle, som sørger sparring og vejledning omkring proteiner, berigelse og ikke mindst kvalitet. Derfor fik vi i 2019 bevilliget midler til at oprette et Forum for Proteinberigelse i en 2 årige periode, der henvendte sig til alle køkkenprofessionelle i både kommuner og regioner, som arbejder med mad til særligt sårbare grupper. Det primære formål med forummet var at skabe lige vilkår for alle (store som små køkkener) til at benytte proteinberigelse samt skabe synlighed omkring proteinkvalitet, evidens for at bruge proteiner og komme myter til kort.
Yderligere information
Forum for Proteinberigelse blev oprettet i 2019 med to årlige møder i årene 2019 og 2020
Forum for Proteinberigelse var økonomisk støtte af Kost&Ernæringsforbundet i årene 2019 og 2020.
Der arbejdes på at videreføre forummet.
Ønsker du/I at vide mere? Så kontakt os.
Vi elsker proteiner! #Stopunderernæring
Se også
- Se proteinberiget opskrifter
- En guide til Proteinberigelse til offentlige køkkener - opdateret 2024
- Alt hvad du bør vide om proteiner i mad, Ernæringsfokus, Landbrug&Fødevarer,
Opdateret