Forum for Proteinberigelse

Forum for Proteinberigelse

Kort baggrund og formål for forummet

Underernæring er et stort problem for både den enkelte borger/patient, men også økonomisk for samfundet. Der findes ingen standardbehandling for undernæring, da årsagerne er mangfoldige, men at sikre et sufficient indtag af næringsholdig mad er et godt udgangspunkt for de fleste underernærede. Og det kan berigelse af maden med proteiner, enten i form af pulver eller fødevarer med et naturligt højt indhold af protein, være med til at sikre.

Proteinberigelse kan dog være et felt, der er enormt svært og ressourcekrævende at navigere rundt i, hvor man både skal tage højde for proteinkvalitet samt produktforandringer såsom smags-, duft- og/eller teksturforandringer ved tilsætning.

I Kulinarium har vi i løbet af årene fået en del henvendelser fra andre køkkenprofessionelle, som sørger sparring og vejledning omkring proteiner, berigelse og ikke mindst kvalitet. Derfor har vi nu taget initiativ til at oprette et Forum for Proteinberigelse, der henvender sig til alle køkkenprofessionelle i både kommuner og regioner, som arbejder med mad til særligt sårbare grupper. Det primære formål med forummet er at skabe lige vilkår for alle (store som små køkkener) til at benytte proteinberigelse samt skabe synlighed omkring proteinkvalitet, evidens for at bruge proteiner og komme myter til kort.

 

Yderligere information

Forum for Proteinberigelse er startet i 2019. Og der afholdes to årlige møder i forummet.

Forum for Proteinberigelse er økonomisk støtte af Kost&Ernæringsforbundet i årene 2019 og 2020.

Der arbejdes på at videreføre forummet i årene 2022 og 2023. Forummet har været sat på pause i 2021.

Ønsker du/I at vide mere eller være med? Så kontakt Forsknings- og innovationsmedarbejder Anne Kathrine Larsen på mail ak.larsen@rn.dk eller mobil 92437303.

Vi elsker proteiner! #Stopunderernæring

Protein