Jordbærsorbet
Næringsindhold
Per 100 g Per portion (50 g)
Energi 108 kcal 54 kcal
Fedt 0,7 g 0,4 g
Kulhydrat 22,8 g 11,4 g
Protein 1,5 g 0,8 g
Ingredienser
Til ca. 10 stk. á 50 g
34 g rørsukker
75 g vand
250 g jordbærpuré
5 g citronsaft
25 g Aquafaba (kikærtevand)*
25 g flormelis
Fremgangsmåde
1. Kog rørsukker og vand til en sukkerlage (det skal bare op og koge).
2.Tilsæt jordbærpuré og citronsaft og lad det trække i ca. 10 minutter.
3. Si og afkøl blandingen sies.
4. Hæld sukkerlagen på ismaskinen og lad den køre ½ time.
5. Pisk Aquafaba stiv med flormelis, indtil det har konsistens som marengs.
6. Tilsæt marengsmassen i ismaskinen og lad den køre i yderligere ½ time.
7. Udportionér i små bægere (50 gram pr. bæger).
*Aquafaba (kikærtevand) er vandet fra kogte kikærter, som er tilsat som erstatning for æggehvide, da æggehvide ikke er en del af Clear Liquid Diet. Man kan lave aquafaba selv, eller man kan bruge vandet fra kikærter på dåse.
Opdateret