Velbesøgt temaeftermiddag om klinisk forskning
Forsknings- og udviklingsdagen er en del af en målrettet indsats for at sætte forskning på dagsordenen blandt alle medarbejdere og støtte op om en voksende forskningskultur på Onkologisk Afdeling.
- I Onkologien laver vi jo meget klinisk forskning, hvilket betyder, at forskningen berører alle ude i klinikken. Det er derfor vigtigt, at vi alle er opdaterede på, hvad der foregår, fortæller ledende projektsygeplejerske, Kirsten Lambæk, der som medlem af afdelingens forskningsudvalg har været med til at stå for arrangementet.
Omkring 70 af afdelingens medarbejdere havde valgt at benytte en sen oktobereftermiddag på at høre en række inspirerende foredrag om alt fra, hvad der kendetegner et godt klinisk forskningsprojekt til, hvordan man får formidlet sin forskning.
- Vi har efterhånden holdt disse arrangementer i nogle år, og hvert år er opbakningen stor fra vores kollegaer fra alle faggrupper. Det gælder både læger, sygeplejersker, fysikere og sekretærer, hvilket er rart, når en del af vores projekter er tværfaglige, siger Kirsten Lambæk.
Hun fortæller, at Onkologisk Afdeling i dag har en veletableret forskningsorganisation, hvor forskningsudvalget, der foruden Kirsten Lambæk består af afdelingens kliniske professor, udviklingssygeplejersken og cheffysikeren og to ph.d.-studerende, holder snor i de mange aktive og kommende projekter.
Ifølge Kirsten Lambæk er den brede faglige forankring af forskningen vigtig, da de fleste af afdelingens projekter involverer patientdeltagelse:
- Forskningen er noget, vi er forpligtede til som universitetshospital, men i afdelingen er der også en oplevelse af, at det er noget, der inspirerer og bidrager til fagligheden, som man ikke vil undvære. Heller ikke selvom det somme tider kræver lidt ekstra kræfter, fortæller hun og tilføjer:
- Når nogen har sat et projekt i gang, tager alle ansvar. Så selvom man ikke lige sidder og skriver på en artikel, så bidrager man til forskningen på den ene eller den anden måde, og det er med til at skabe en vis stolthed.
Temadagens program
På temadagen var disse indlæg på programmet:
- Hvad kendetegner et godt klinisk forskningsprojekt?
v. Ursula Falkmer, professor
- Forarbejde til forsknings- og udviklingsprojekter
v. Lisbeth Uhrenfeldt, lektor -
Projekt ”Kassering af kemoterapi”
v. Karoline, Annette, Joanna og Mette -
Formidling af forskningsresultater
v. Nicolaj Andreassen, afdelingslæge, ph.d., Aarhus Universitetshospital, Kræftafdelingen
Forfatter
Kommunikationskonsulent