Tiltrædelsesforelæsning ved Henrik Møller
Henrik Møller blev i 2019 tilknyttet Aalborg Universitet som professor i kræftepidemiologi og sundhedstjenesteforskning. Herved styrkes samarbejdet mellem universitetets Dansk Center for Klinisk Sundhedstjenesteforskning (DACS) og Regionernes Kliniske Kvalitetsud-viklingsprogram (RKKP) hvor Henrik er epidemiologisk faglig leder.
Ambitionen for de kommende år bliver at medvirke til at forløse det store forsknings- og videnspotentiale i de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser med henblik på at sikre en bedre patientbehandling.
Henrik er 62 år og har en lang international karriere, med ansættelser i Danmark ved Cancerregisteret og ved Center for Registerforskning, ved International Agency for Research on Cancer i Frankrig, og ved King’s College London i Storbritannien. Henrik har publiceret mere end 400 videnskabelige artikler, knap halvdelen af disse som første eller sidste forfatter.
Tiltrædelsesforelæsningen, der har titlen "Ventrikler, testikler og kræft. Eksempler fra mit arbejde og nye danske resultater om variation og kvalitet i kræftbehandling", giver udvalgte eksempler fra Henriks forskning omkring ventrikelcancer og testikelcancer, og fra de senere års klinisk og praktisk orienterede epidemiologi om kræftbehandling og kræftoverlevelse:
- Er nitratforurenet drikkevand farligt?
- Skyldes kræft i mavesækken en bakterie?
- Er der sammenhæng mellem fertilitet og testikelkræft?
- Foretrækker danske familier at få døtre?
- Har småbørnsmødre en dårlig prognose ved brystkræft?
- Hvor mange millioner mennesker i Storbritannien lever med kræft?
- Er fattigdom en forklaring på lav kræftoverlevelse?
- Er det godt at bo i Nordjylland hvis man får prostatakræft?
Foredraget slutter med eksempler på aktuelt arbejde om regionale variationer i kræftbehandling og kræftoverlevelse i Danmark.
Tid og sted
Forelæsningen afholdes fredag den 6. marts 2020 kl. 13.00 i Auditoriet, Forskningens Hus, Sdr. Skovvej 15. Alle er velkomne. Efter forelæsningen vil der være reception.