Ph.d.-forsvar ved Debbie Grønlund
Det overordnede formål med dette ph.d projekt var at få ny indsigt i den farmakodynamiske virkning af naloxegol, samt at få ny viden omkring hvilke metoder der bedst kan bruges til at vurdere OIBD. Resultater fra 3 studier blev inkluderet; Første studie var et review som diskuterer fordele og ulemper ved objektive metoder til at måle tarmmotilitet. Andet studie undersøgte effekten af naloxegol på eksperimentelt-induceret OIBD i et randomiseret placebo-kontrolleret studie. Metoderne i dette studie inkluderede spørgeskemaer, MRI af tyktarmen, 3D-Transit systemet og anorektal manometri. Tredje studie undersøgte validiteten af 3D-Transit systemet, som i det foregående studie blev brugt til at måle transit-tiden af en magnetiske kapsel gennem mave-tarmkanalen.
Studierne viste at naloxegol, i forhold til placebo, havde en positiv effekt på gastrointestinale symptomer, forkortede transit-tiden i specielt tyktarmen, og have en forbedrende effekt på opioid-induceret dysfunktion af analkanalen. Deruodver viste studierne at spørgeskemaer, 3D-Transit systemet og anorektal manometri var brugbare og sensitive metoder til at måle effekten af farmakolo-giske behandlingsmuligheder af OIBD.
Tid og sted
Ph.d.-forsvaret finder sted tirsdag den 4. september 2018 kl. 13.00 i Auditoriet, Aalborg Universitetshospital Nord. Efterfølgende vil der være reception. Alle er velkomne.Vejledere og bedømmelsesudvalg
Vejledere
- Anne Estrup Olesen (Pharm), Ph.D.
Klinisk Institut, Aalborg Universitet
Mech-Sense, Medicinsk Gastroenterologisk og Hepatologisk afdeling,
Aalborg Universitetshospital
- Asbjørn Mohr Drewes, Professor, MD, DMSc, Ph.D.
Klinisk Institut, Aalborg Universitet
Mech-Sense, Medicinsk Gastroenterologisk og Hepatologisk afdeling,
Aalborg Universitetshospital
Bedømmelsesudvalg
- Roberto De Giorgio, Professor, MD, Ph.D.
Nuovo Arcispedale St. Anna Hospital in Cona, Italy
- Peter Christensen, Professor, MD, DMSc, Ph.D.
Aarhus Universitetshospital
- Sten Rasmussen, MD, Ph.D. (formand for bedømmelsesudvalget)
Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital
Publiceret af
Kommunikationskonsulent