Forskningsenhed og strategi skal sætte fart på forskningen
- Med relativt få ressourcer har vi igennem de seneste år formået at øge Fysio- og Ergoterapiens forskningsindsats betragteligt, og det glæder os derfor, at vi nu har fået mulighed for at etablere en egentlig forskningsenhed i afdelingen. I den forbindelse har vi formuleret en forskningsstrategi, der beskriver, hvordan vi frem mod 2019 vil vi udvikle og konsolidere forskningen yderligere.
Sådan fortæller chefterapeut Hans Erik Madsen og forskningsansvarlig fysioterapeut Jane Andreasen, sidstnævnte står i spidsen for den nye forskningsenhed.
Fysio- og ergoterapien har i en årrække gjort en målrettet indsats for at understøtte og øge aktiviteten og kvaliteten af afdelingens forskning, og forskningskompetencerne i relation til områdets kerneydelser er løbende blevet øget. Dette har givet resultater i form af ny viden, øget publikationsrate, flere aktive forskere med akademiske kompetencer samt flere potentielle master-, kandidat- og ph.d.-studerende. I 2014 publicerede afdelingen 10 peer-reviewed artikler i internationale forskningstidsskrifter samt en række rapporter og abstracts og allerede nu er 11 peer-reviewed artikler accepteret til publikation i 2015.
Sådan fortæller chefterapeut Hans Erik Madsen og forskningsansvarlig fysioterapeut Jane Andreasen, sidstnævnte står i spidsen for den nye forskningsenhed.
Med den strategiske indsats vil forskningsenheden gøre det fysio- og ergoterapeutiske område på Aalborg Universitetshospital internationalt anerkendt for sin forskning i fysisk aktivitet, træning og rehabilitering. Det skal blandt andet ske ved at øge publikationsraten til 15-20 publikationer årligt samt at fokusere forskningsaktiviteten inden for særlige forskningsområder og højt specialiserede funktioner.
- Herudover er det vigtigt, at vi i forskningsenheden er proaktive i forhold til at skabe samarbejde med andre specialer, der har forskningsprojekter, som undersøger aspekter af fysisk aktivitet, træning, behandling og rehabilitering, forklarer Jane Andreasen.Fysio- og ergoterapien har i en årrække gjort en målrettet indsats for at understøtte og øge aktiviteten og kvaliteten af afdelingens forskning, og forskningskompetencerne i relation til områdets kerneydelser er løbende blevet øget. Dette har givet resultater i form af ny viden, øget publikationsrate, flere aktive forskere med akademiske kompetencer samt flere potentielle master-, kandidat- og ph.d.-studerende. I 2014 publicerede afdelingen 10 peer-reviewed artikler i internationale forskningstidsskrifter samt en række rapporter og abstracts og allerede nu er 11 peer-reviewed artikler accepteret til publikation i 2015.