Forskningsbevilling
Nerveskader er en hyppig komplikation i kølvandet på diabetes. Skaderne er forbundet med kroniske smerter, ubehagelige føleforstyrrelser og nedsat livskvalitet. Skaderne i sig selv kan ikke behandles effektivt, og behandlingen af de afledte smerter og føleforstyrrelser er ofte utilfredsstillende.
I studiet vil forskergruppen undersøge, om elektrisk stimulation af hjernen med eksterne elektroder og ufarlig strømstyrke kan ændre smerteopfattelsen hos patienter med diabetes-forårsagede nerveskader, så deres smerter reduceres.
Nyere forskning peger nemlig på, at der ved udviklingen af neuropatiske smerter og føleforstyrrelser sker en ændring i hjernen, og at disse ændringer kan modvirkes ved elektrisk stimulering. Denne behandlingsform har allerede vist potentiale i forbindelse med behandling af blandt andet depression, kroniske smerter eller sensoriske og motoriske følger efter stroke.
- Vi håber derfor, at vores forskning vil give yderligere indsigt i virkningsmekanismerne ved neuromodulation, og at det vil understøtte udviklingen af nye behandlingsformer til forbedring af symptomer og livskvalitet for denne store kroniske patientgruppe, siger Jens Brøndum Frøkjær.
Forskningsprojektet gennemføres i et samarbejde mellem Radiologisk Afdeling og forskningscenteret Mech-Sense ved Aalborg Universitetshospital.
Publiceret af
Kommunikationskonsulent
Publiceret af
Kommunikationskonsulent