Anne Estrup Olesen professor i farmakologi
Anne Estrup Olesen er 41 år gammel og uddannet farmaceut fra Københavns Universitet i 2005. Efter endt uddannelse i København rykkede hun til Aalborg og blev ansat ved forskningsgruppen Mech-Sense, Medicinsk Gastroenterologisk Afdeling, Aalborg Universitetshospital samt Institut for Medicin og Sundhedsteknologi, Aalborg Universitet. Siden januar 2019 har Anne Estrup Olesen været ansat som lektor/seniorforsker ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og Klinisk Farmakologisk Enhed, Aalborg Universitetshospital.
Anne Estrup Olesen har siden 2005 været fuldtidsforsker og opnåede ph.d.-graden i 2009 og var efterfølgende ansat som postdoc. I perioden som postdoc gennemførte Anne Estrup Olesen i 2013 en 1-årig forskeruddannelse ved Harvard Medical School i Boston, USA (Global Clinical Scholars Research Training Program). Uddannelsen er international og målrettet erfarne forskere og har fokus på forskningsmetoder, dataanalyse og projektledelse. I 2014 blev hun adjungeret lektor i farmakoterapi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. I 2016 blev hun ansat som lektor ved Klinisk Institut, Aalborg Universitet og gennemførte en forskningslederuddannelse ved Copenhagen Business School, København. I 2016 blev hun udvalgt til deltagelse i Aalborg Universitets talentplejeprogram efter indstilling fra et tværfakultært bedømmelsesudvalg. Talentplejeprogrammet er etableret til understøttelse af lysende talenter inden for forskning- og forskningsledelse.
Anne Estrup Olesens CV tæller knap 100 videnskabelige publikationer. Hun repræsenterer Aalborg Universitet i to faggrupper tilknyttet Den Bibliometriske Forskningsindikator ved Uddannelses- og Forskningsministeriet. Hun er bestyrelsesmedlem i det nyligt etablerede ”Dansk Selskab for Personlig Medicin”. Anne Estrup Olesen bestod i 2012 adjunktpædagogikum ved Københavns Universitet og har siden dygtiggjort sig inden for undervisning ved forskellige kurser og workshops. Hun har solid undervisningserfaring og underviser blandt andet studerende ved Aalborg Universitet i farmakologi. Hun vejleder både studerende og yngre forskere i diverse farmakologiske projekter.
Anne Estrup Olesens forskning har altid været centreret omkring lægemidler. De første år var fokus differentierede effekter af opioider, herefter udviklede området sig til også at inkludere undersøgelser af bivirkningsprofiler samt forebyggelse af bivirkninger. Blandt fokusområderne har også været genetiske undersøgelser for at vurdere, om genetikken spiller en rolle i absorption af lægemidler samt effekt. I kraft af ansættelsen ved Klinisk Farmakologisk Enhed er forskningsområdet udvidet til ”rationel farmakoterapi”, som dækker øget patientsikkerhed og hensigtsmæssigt lægemiddelforbrug til gavn for samfundsøkonomien, sundhedssystemet og patienterne. Herunder er der igangværende projekter med fokus på absorption af lægemidler i patientgrupper med dysfunktion i mavetarmsystemet samt utilsigtede hændelser relateret til medicinsk behandling.
Visionen for Anne Estrup Olesens fremtidige forskning er at forbedre kvaliteten i medicinsk behandling og øge sikkerheden for patienterne i Region Nordjylland, samt påvirke nationale og internationale miljøer i samme retning. Hun samarbejder med flere forskellige afdelinger på Aalborg Universitetshospital og primærsektoren omkring forskningsprojekter inden for tre hovedområder: 1) Rette dosis til rette patient; 2) Rette medicin til rette patient og 3) Forebyggelse af utilsigtede hændelser.
Tiltrædelsesforelæsning annonceres senere.
Professor i farmakologi
Publiceret af
Kommunikationskonsulent