Dit ophold og besøg
Mød forberedt op
-
Når jeres barn bliver indkaldt til undersøgelse eller behandling hos os, får I en indkaldelse med flere sider. Vi forventer, at I læser siderne grundigt. Så ved I nemlig, hvordan I skal forberede jer til aftalen, og hvad der skal ske hos os. På den måde kan vi bedst udnytte tiden sammen effektivt.
-
Kom i god tid, hvis I er i bil. Det kan være svært at finde en ledig parkeringsplads på hospitalets område, så sæt god tid af til parkering. Det er også en fordel at have god tid til at finde hen til afsnittet.
I kan på forhånd orientere jer om, hvor I kan finde parkeringspladser og de enkelte afsnit.
Vær opmærksom på, at der også er parkeringsmuligheder i C.W. Obel Parkeringshus på Badehusvej.
-
Det er vigtigt, at der under indlæggelsen er én forælder til stede hele tiden. Jeres barn har brug for jeres støtte og nærvær under indlæggelsen, fordi det, at være på hospitalet, er en uvant situation. I kan opleve, at jeres barn opfører sig anderledes, end I er vant til. Det er en naturlig reaktion, og derfor har jeres barn større behov for jeres tilstedeværelse.
-
Vores mål er, at I under hele forløbet får den information, I har brug for. I er desuden altid velkomne til at spørge.
Vi opfordrer jer også til, at I selv sætter jer ind i, hvad barnet/den unge fejler og hvad behandlingen omfatter. Når I selv er aktive, opmærksomme og stiller spørgsmål, er der mindre risiko for fejl, og vi får i fællesskab det bedste resultat af behandlingen.
I vil også opleve, at vi inddrager jer meget i plejen og behandlingen af barnet, dels fordi det er jer, som kender barnet bedst, og dels fordi det skaber tryghed for barnet, at I deltager. Barnet/den unge vil også blive inddraget i det omfang, det er muligt afhængig af alder og helbredstilstand.
-
Vi vil gerne vide, om jeres barn tager medicin, og om I har det med hjemmefra, for at kunne tage højde for det i vores behandling.
Al medicin, som medbringes hjemmefra, skal af sikkerhedsmæssige årsager opbevares af personalet. Det gælder også medicin til forældre og søskende.
-
Barnet har sit eget tøj på under indlæggelsen. Vi anbefaler, at I medbringer tøj og sko, som er behageligt at have på.
Tag også jeres egne toiletartikler med.
-
Bruger I hjælpemidler i det daglige, skal I tage dem med på hospitalet. Vi har som udgangspunkt ikke adgang til alle former for hjælpemidler.
-
Det kan være rart at slappe af og undgå, at tiden ikke bliver for lang, når I er indlagt i afsnittet. I skal derfor være velkomne til at medbringe mobiltelefoner og iPads. Husk også en oplader og eventuelt høretelefoner, så I ikke generer andre indlagte børn.
-
I er velkomne til at medbringe og benytte barnets egen barnevogn under indlæggelsen, men det er også muligt at låne en barnevogn med sele i afsnittet.
-
Hvis jeres barn skal være indlagt i flere dage eller i et længere forløb, er det en god idé at medbringe lektier.
Hospitalet har tilknyttet en skole, hvor der er undervisningstilbud til alle børn og unge fra 0.-9. klasse. Læs mere om skolen:
-
Pas godt på jeres værdigenstande og ejendele såsom mobiltelefon, iPad, computer og pung, mens I er på hospitalet. Hospitalet har som udgangspunkt ikke erstatningspligt, hvis I mister ejendele under jeres ophold.
Døgnrytme
-
Når I har meldt jeres ankomst i afsnittet, vil et medlem af personalet tage imod jer og vise jer den stue, som I bliver tilknyttet.
Alle indlagte børn skal bære ID-armbånd med navn og CPR-nummer. ID-armbåndet sikrer mod forveksling af patienter eller forbytning af oplysninger.
Med ID-armbåndet kan jeres barn komme gratis i Aalborg Zoo, som ligger tæt på hospitalet på Hobrovej (Syd). Forældre og søskende betaler fuld pris. Find vej til Aalborg Zoo.
-
Der er fri besøgstid. Søskende, familie og gæster er velkomne i afsnittet. Dog bestræber vi ro på stuerne efter kl. 21.00.
Raske søskende, der ikke har været udsat for skoldkoppesmitte, er velkomne.
Har jeres barn lyst til, at der kommer flere på besøg på én gang, fx klassekammerater, aftales det på forhånd med personalet.
Besøgende må ikke have været udsat for smitte af børnesygdomme inden for de seneste 4 uger før besøg eller være syg af virus eller med infektion.
-
Vi tilbyder mad til 1 forælder
Vi har mulighed for at tilbyde gratis mad til én forælder under indlæggelsen. Den anden forælder skal selv sørge for mad. Vi henviser til indkøbsmulighederne lige udenfor hospitalet i Reberbansgade eller kantinen på 14. sal. Købt mad må gerne spises i opholdsstuen.
Læs mere om kantinen:
Drikkevarer kan hentes i opholdsstuen
Der er hele døgnet mulighed for at finde kolde drikkevarer i køleskabet i opholdsstuen. Her er også mulighed for at lave kaffe og thé.
Er I i tvivl, om jeres barn må drikke eller skal faste, så spørg for en sikkerheds skyld.
Vi tilbyder hovedmåltider morgen, middag og aften til barnet og den medindlagte forælder.
Vejledende spisetider
Kl. 7.45: Morgenmad
Formiddag: Frugt og drikkevarer
Kl. 11.45: Frokost (lun ret, salat, rugbrød med pålæg)
Kl. 14.30: Brød, frugt og drikkevarer
Kl. 17.45: Aftensmad (varm mad)
Kl. 19.30: Brød, frugt og drikkevarer -
Da vi modtager patienter hele døgnet, er stuegang fordelt på hele dagen. Vi ønsker, så vidt det er muligt, at tilbyde en uforstyrret samtale med en læge og plejepersonale. Stuegangen kan variere alt efter barnets sygdom og behov.
Ved stuegang deler behandlerteamet information indbyrdes om, hvordan det går med jeres barns behandling. Vi:
- undersøger barnet
- træffer beslutning om, hvilke undersøgelser og behandlinger der skal foretages
- lægger i samarbejde med jer den videre plan.
For at vise hensyn til de øvrige indlagte familier, vi I blive bedt om at forlade stuen, når der er stuegang ved de andre børn.
Det er en god idé at skrive spørgsmål ned før stuegang. Har I specielle ønsker vedrørende tidspunktet for stuegang - fx hvis begge forældre ønsker at deltage - så sig det til kontaktpersonen om morgenen, så vi kan tage højde for det i planlægningen af stuegangen.
-
En stor del af de indlagte børn har brug for medicin i en eller anden form. Da børn ofte er utrygge ved medicinindtagelsen, vil vi i tæt samarbejde med jer aftale, hvordan dette håndteres, så jeres barn oplever dette så trygt som muligt. Barnet er meget påvirket af, hvordan dets forældre har det med medicinen, og det er vores erfaring, at hvis forældrene er trygge ved og positive over for medicinen, kan det ofte påvirke barnet i en positiv retning.
Vi vil altid gerne tale med jer om eventuelle bekymringer i forhold til medicinindtagelsen. Vi hjælper og støtter jer i at give medicin til jeres barn, således I kan fortsætte eventuel medicinering efter indlæggelse.
-
Hospitalet har tilknyttet en skole, hvor der er et undervisningstilbud til alle børn og unge fra 0.-9. klasse, som er indlagt på hospitalet i et længere sygdomsforløb. Hvis sygdommen tillader det, går jeres barn i skole hver formiddag fra kl. 8.45 til kl. 11.45.
Der er 2 lærere tilknyttet skolen. Skolen ligger i Ladegårdsgade, hvor lærerne underviser de elever, som ikke er tilknyttet isolationsafsnittet.
Skolen kontakter dagligt afsnittet for at høre, hvilke børn og unge der skal i skole den pågældende dag. Som hovedregel kommer der en lærer om formiddagen. Læreren bliver i afsnittet indtil kl. 11.30.
Skolen har et bredt udvalg af materialer, men det bedste for børnene og de unge er at have deres egne skolebøger med. Skoledagen veksler mellem dansk, matematik, sprog, små spil og arbejde med computer.
-
Vi holder vagtskifte i tidsrummene:
Kl. 7.00-7.30
Kl. 15.00-15.30
Kl. 23.00-23.30Under vagtskiftet videregiver vi informationer om patienterne til det personale, der har den næste vagt i afsnittet. Der er mange informationer, der skal gives videre i løbet af kort tid, og færre forstyrrelser betyder en bedre overlevering.
Haster jeres henvendelse, må I gerne afbryde vagtskiftet, men kan I vente, sætter vi stor pris på det.
-
Vi arbejder ud fra, at sygeplejen ikke kun skal rette sig mod det indlagte barn, men mod hele familien. Børn og unge har brug for deres forældres støtte under en indlæggelse. Vi forventer derfor, at en af jer overnatter på stuen med jeres barn og deltager i pasningen og plejen af barnet under hele indlæggelsen.
Vi kan tilbyde en madras på gulvet. Vi vil helst have, at jeres barn sover i hospitalssengen, da personalet også om natten skal kunne tilse jeres barn og give medicin. Sover jeres barn sammen med dig på madrassen på gulvet, er det nødvendigt at vække dig under tilsyn.
-
Vis hensyn til de yngre børn, som skal sove tidligt. Sørg derfor for, at der er ro på stuerne efter kl. 21.00.
-
Har du behov for at forlade hospitalet efter dette tidsrum, er det kun hovedindgangen, der kan benyttes.
-
Vi kan ikke tilbyde forplejning, men pårørende kan købe mad og drikke i vores kantine og automater. Ellers er der rig mulighed for at købe mad og drikke i Reberbansgade lige uden for hospitalet.
Vi ser helst, at pårørende indtager måltidet i afsnittets opholdsrum – ikke på patientens stue – af hensyn til hygiejnen.
Læs mere om vores kantine og automater:
Regler i afsnittet
-
Vi arbejder ud fra, at sygeplejen ikke kun skal rette sig mod det indlagte barn, men mod hele familien. Børn og unge har brug for deres forældres støtte under en indlæggelse. Vi forventer derfor, at en af jer overnatter på stuen med jeres barn og deltager i pasningen og plejen af barnet under hele indlæggelsen.
Vi kan tilbyde en madras på gulvet. Vi vil helst have, at jeres barn sover i hospitalssengen, da personalet også om natten skal kunne tilse jeres barn og give medicin. Sover jeres barn sammen med dig på madrassen på gulvet, er det nødvendigt at vække dig under tilsyn.
-
Deler I sengestue med andre, så vis hensyn til jeres medpatienter, når I får besøg.
Har I flere gæster på én gang, anbefaler vi, at I benytter opholdsstuen.
-
Vi er mange mennesker samlet på et forholdsvis lille sted. Vi trives alle bedre, når vi giver hinanden en hjælpende hånd. Dette gælder også, når der skal holdes orden på afsnittet. Derfor forventer vi, at I rydder op efter jer selv på sengestuen, i spisestuen og i fælles opholdsområder.
-
Af hensyn til rengøringspersonalet og arbejdet i øvrigt på stuen, skal sengetøjet om morgenen rulles sammen og lægges i en pose, og madrassen skal sættes i mellemgangen. Ligeledes skal der ryddes op omkring sengen og på sengebordet.
-
Der er fri besøgstid. Søskende, familie og gæster er velkomne i afsnittet. Dog bestræber vi ro på stuerne efter kl. 21.00.
Raske søskende, der ikke har været udsat for skoldkoppesmitte, er velkomne.
Har jeres barn lyst til, at der kommer flere på besøg på én gang, fx klassekammerater, aftales det på forhånd med personalet.
Besøgende må ikke have været udsat for smitte af børnesygdomme inden for de seneste 4 uger før besøg eller være syg af virus eller med infektion.
-
Der er TV på alle stuerne. Tag hensyn til medpatienter, når I ser TV og medbragt iPad.
-
I må gerne have afskårne blomster i vase, men ikke potteplanter, da jord udgør en infektionsrisiko.
I skal selv passe jeres blomster.
-
Pårørende, som har en smitsom sygdom i udbrud, kan ikke besøge indlagte, svagelige børn. Pårørende kan ved tvivlsspørgsmål ringe og få rådgivning fra afsnittet, før de møder op.
-
Afsnittet har 4 isolationsstuer, hvor børn med smitsomme sygdomme isoleres på enestue. Besøgende til isolerede, indlagte børn betragtes som isolerede sammen med barnet. Det betyder, at I kun må opholde jer i isolationsenheden og skal huske at vaske hænder eller spritte dem af, før I forlader isolationsstuen. I må ikke benytte afsnittets fælles faciliteter eller besøge andre patienter.
Personalet har forskelligt ekstraudstyr på for at forhindre smittespredning, fx ekstra kittel, handsker og nogle gange mundbind. Vi ved, at det kan være hårdt og måske ensomt at være indlagt på en enestue, men vi prøver i samarbejde med jer at finde muligheder for aktiviteter, der gør indlæggelsestiden så behagelig som muligt. For at undgå at tiden føles for lang, skal I være velkomne til at medbringe iPads.
-
Vær opmærksom på, at mennesker, der i forvejen er syge eller svækkede, er mere modtagelige for infektioner.
Hjælp os derfor med at holde mængden af bakterier og virus nede på hospitalet. Det gør I for eksempel ved at vaske hænder eller bruge håndsprit
- efter I har været på toilettet
- efter I har nyst, hostet eller pudset næse
- før I tager mad og drikkevarer.
Pårørende skal vaske hænder eller bruge håndsprit, før de rører patienten eller genstande, patienten kommer i kontakt med.
Se video
-
Hospitalet er røgfrit, men I må ryge på det overdækkede rygeområde bag ved højhuset. Dette gælder også e-cigaretter.
Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at ryge under hvælvingen lige uden for indgangen til Modtagelsen for Børn og Unge. I skal helt udenfor hospitalets område. Det skyldes, at der kommer mange akut syge børn ind denne vej.
-
Vi tilbyder internetadgang, mens I er her. Netværket hedder "RNguest". I kan logge på fra jeres computer, tablet eller telefon ved hjælp af NemID eller ved at modtage en login-kode på SMS.
I skal selvfølgelig bruge netværket med omtanke og vide, at I kan holdes personligt ansvarlige, hvis I misbruger tjenesten til ulovlige formål.
I må ikke forvente, at personalet har mulighed for at hjælpe jer med opkoblingen.
-
I må gerne bruge jeres mobiltelefoner, når bare I viser hensyn. I må ikke ringe fra sengestuer og øvrige rum, når andre patienter, forældre eller personale er til stede. Sæt desuden telefonen på lydløs. For at få en ugeneret stuegang opfordrer vi til, at I ikke modtager opkald eller taler i telefon under stuegang.
Vær opmærksom på, at vi har områder, som er "mobilfrie zoner". De er tydeligt skiltet.
-
Hvis I ønsker at fotografere, filme eller optage personalet, så spørg altid først. I må heller ikke fotografere, filme eller optage medpatienter uden tilladelse.
-
Det er ikke sikkert, at jeres barn skal klæde om til hospitalstøj. Det er kun nødvendigt, hvis jeres barn skal til en behandling, som kræver sterile forhold, eller der er andre grunde til, at det er hensigtsmæssigt under behandlingen.
Tag behageligt tøj på hjemmefra, som I kan slappe af i.
-
I må gerne forlade afsnittet for at gå ud at trække luft eller andet. Giv os besked, hvis I går. Så kan vi nå at sige til, hvis det passer dårligt i forhold til dagsplanen for de ting, der skal ske under indlæggelsen. Det kan for eksempel være blodprøver, træning eller samtaler med behandlere.
Barnet må kun forlade afsnittet ifølge med en voksen. Er jeres barn fyldt 14 år, kan I give en skriftlig tilladelse til, at barnet må gå ud uden en voksen, men stadig kun efter aftale med personalet.
-
Vis hensyn til de yngre børn, som skal sove tidligt. Sørg derfor for, at der er ro på stuerne efter kl. 21.00.
Faciliteter på hospitalet
-
Vi har en dejlig altan, som I kan benytte, når I har behov for lidt frisk luft, men ikke nødvendigvis har kræfter til en længere gåtur. I er også meget velkomne til at benytte altanen, når I får besøg, hvis vejret tillader det.
Udgangen til altanen finder I på døgnafsnittet i stueetagen. I er velkomne til både at tage legetøj og mad med ud på altanen, men det er ikke tilladt at ryge eller grille på altanen. Af sikkerhedsmæssige årsager skal børn under 10 år være i følge med en voksen.
I skal efterlade altanen, som den var, da I kom. Fjern affald og ryd op efter jer, så det er rart for de næste, der kommer.
-
Aktivitetspladsen er blandt andet et udendørs motionscenter, som tilbyder en række sjove træningsredskaber. I finder det i gården ved parkeringspladsen. Børn under 15 år må gerne være på pladsen, men i følge med en voksen. Nøglen til aktivitetspladsen kan I fås hos jeres sygeplejerske.
I skal efterlade aktivitetspladsen, som den var, da I kom. Fjern affald og ryd op efter jer, så det er rart for de næste, der kommer.
-
De Frivillige bemander bogvognen, der kommer ud på hospitalsafdelingerne. Fra bogvognen kan I låne bøger og blade, krydsord og sudoku. Tilbuddet er gratis.
Når I er færdige med et materiale, må I meget gerne aflevere det hos bogvognen eller lade det blive i afdelingen, så andre patienter også kan få glæde af det.
-
Der er mulighed for at købe mad og drikke i vores kantine og automater.
Derudover er der rig mulighed for at købe mad og drikke i Reberbansgade lige uden for hospitalet.
Læs mere om vores kantine og automater:
KantineKantine -
Der findes opholdsstuer på både 1. og 2. etage. Opholdsstuerne er behandlings- og undersøgelsesfrie områder. Her findes forskellige beskæftigelsesmuligheder i form af legetøj, spil, bøger, TV og WII. På 2. etage findes også Playstation, bordfodbold samt materialer til hobbyaktiviteter.
I opholdsstuerne kommer der børn i alderen 0 til 18 år. Vær derfor opmærksomme på, at der kan være ting på borde og gulv, som ikke er egnet til leg for små børn.
Stueetagen
Opholdsstue, 1. etageOpholdsstue, 1. etageOpholdsstue, 1. etage1. sal
Opholdsstue med bordfodbold, 2. etageSpisestue, 2. etageSpisestue, 2. etageSpisestue, 2. etageSpisestue, 2. etageSpisestue, 2. etageOpholdsstue, 2. etage -
Parkering
Det kan være svært at finde en ledig parkeringsplads på hospitalets område.
Parkeringspladserne i gården med indkørsel fra Urbansgade er reserveret til patienter og pårørende. På disse parkeringspladser kan I parkere i 1 time.
Har I brug for at holde i længere tid, skal I indtaste bilens registreringsnummer på en tablet i forhallen eller den afdeling, I besøger. Herefter bliver parkeringstiden forlænget 6 timer.
Det er gratis at parkere på hospitalets område.
For øvrige parkeringspladser udenfor hospitalets område skal I følge skiltningen på pladsen.
Vær opmærksom på, at der også er parkeringsmuligheder i C.W. Obels Parkeringshus på Badehusvej.
Find vej til afsnittet
I kan på forhånd orientere jer om, hvor I finder de enkelte afsnit på hospitalet.
-
Hospitalet har tilknyttet en skole, hvor der er et undervisningstilbud til alle børn og unge fra 0.-9. klasse, som er indlagt på hospitalet i et længere sygdomsforløb. Hvis sygdommen tillader det, går jeres barn i skole hver formiddag fra kl. 8.45 til kl. 11.45.
Der er 2 lærere tilknyttet skolen. Skolen ligger i Ladegårdsgade, hvor lærerne underviser de elever, som ikke er tilknyttet isolationsafsnittet.
Skolen kontakter dagligt afsnittet for at høre, hvilke børn og unge der skal i skole den pågældende dag. Som hovedregel kommer der en lærer om formiddagen. Læreren bliver i afsnittet indtil kl. 11.30.
Skolen har et bredt udvalg af materialer, men det bedste for børnene og de unge er at have deres egne skolebøger med. Skoledagen veksler mellem dansk, matematik, sprog, små spil og arbejde med computer.
-
I familierummet i døgnafsnittet har vi et virtuelt akvarium. Her kan jeres barn farvelægge en tegning af en fisk, skanne tegningen og bagefter se sin fisk i akvariet.
Alle børn og pårørende i afdelingen er velkomne til at komme forbi.
Virtuelt akvariumVirtuelt akvariumVirtuelt akvariumVirtuelt akvariumVirtuelt akvariumVirtuelt akvarium -
Alle indlagte børn kan komme gratis i Aalborg Zoo, som ligger nær hospitalet på Hobrovej (Syd), ved fremvisning af ID-armbånd fra hospitalet. Forældre og søskende betaler fuld pris.
Personlig rådgivning
-
”Alle børn har ret til et liv med aktiv leg og bevægelse. Det gælder også børn, der er ramt af sygdom”. Derfor har Børneulykkesfonden startet Legeheltene.
På Døgnafsnittet kommer Legeheltene forbi hver uge. Legeheltene arrangerer bevægelsesfyldte lege, der stimulerer og udfordrer børnene, og som derved bidrager positivt til børnenes fysiske, kognitive og sociale udvikling. Alle Legehelte er desuden professionelle fagfolk, som tilpasser aktiviteterne i forhold til det enkelte barns fysiske udfoldelsesmuligheder hvorved, at alle børn kan være med.
-
Hver uge får vi besøg af hospitalsklovnene. Vi er så heldige, at Luici og Tut kommer forbi afsnittet og spreder glæde. Luici og Tut hjælper til at styrke livsglæden og livsmodet hos de sygdomsramte børn og unge, der er indlagt på hospitalet. De er også rigtig gode til at støtte børnene i svære situationer. Vi oplever, at børn og unge nemmere kan tackle udfordringerne ved at være indlagt, når hospitalsklovnene er ved deres side samt når de til tider gennemgår smertefulde procedurer. Hospitalsklovnene besøger børnene på stuerne, men er også at finde i opholdsstuen og på gangen.
HospitalsklovnHospitalsklovneHospitalsklovn -
Vi har i afsnittet tilknyttet en psykolog. Det er dog en lægefaglig vurdering, om I kan blive henvist til en samtale. Psykologen kan fx støtte i sorg og krise eller vejlede i, hvordan sygdom, lidelse eller handicap håndteres.
-
Har jeres barn brug for rådgivning om kost og kostomlægning i forbindelse med barnets behandling, kan lægen henvise til en samtale med hospitalets diætist. Diætisten kan hjælpe med at udarbejde en kostplan, der tilgodeser barnets behov.
-
Hvis jeres barns sygdom medfører ændringer i jeres sociale situation, kan plejepersonalet formidle kontakt til en socialrådgiver.
Socialrådgiveren kan besvare spørgsmål om orlov, sygedagpenge, pension, erstatning og andre sociale rettigheder og muligheder.
-
Får I behov for en samtalepartner at dele jeres tanker med, mens jeres barn er indlagt, er hospitalspræsten en mulighed. Tankerne behøver ikke at handle om religion, men kan handle om livet, helbredet, familien og meget andet. Vi kan tilbyde at arrangere en samtale, eller I kan selv tage kontakten til præsten. Præsten kan desuden foretage altergang, andagt og dåb på hospitalet.
Læs om hospitalets præster:
-
Patientvejlederne kan:
- vejlede jer om jeres barns rettigheder og muligheder
- rådgive og hjælpe jer, hvis I vil klage, søge erstatning eller på anden måde indberette jeres oplevelser på hospitalet.
-
Hos Sund Info kan I blandt andet få råd og vejledning om kost, rygning, alkohol og motion.
Når du kommer hjem
-
Når jeres barn skal udskrives, vil vi drøfte det på dagens stuegang. Det er vigtigt, at I føler jer godt orienteret om både sygdommen, forløbet og behandlingen. Spørg, hvis I er usikre på noget.
Barnet er ikke nødvendigvis helt rask, når I bliver udskrevet, men vi prioriterer, at I er trygge ved at varetage den videre pleje og behandling i hjemmet. Vores erfaring er, at barnets tilstand ofte bedres, når I kommer hjem i jeres trygge og vante omgivelser. På stuegangen tager vi sammen med jer stilling til det videre forløb.
Hvis I giver samtykke til følgende, vil hospitalet i forbindelse med udskrivelsen sende oplysninger om barnets sygdomsforløb og behandling til jeres egen praktiserende læge og sundhedsplejerske, hvis det er relevant. Det gør vi for at give mulighed for, at de kan hjælpe med eventuel opfølgning på forløbet.
Hvis barnet får taget prøver, der ikke er svar på ved udskrivelsen, ringer vi kun til jer, hvis det viser sig, at der er behov for at ændre i barnets behandling.
-
Opstår der problemer det første døgn efter, at jeres barn er udskrevet, kan I kontakte os på telefon:
97 66 34 25.
I skal være velkommen til at kontakte os ved spørgsmål eller utryghed.
Hvis problemet opstår senere, skal I ringe til jeres egen læge eller Lægevagten.
-
I nogle tilfælde vil vi gerne se jeres barn til en kontrol i afsnittet eller i Ambulatorium for Børn og Unge. I vil enten modtage tidspunktet, inden I forlader afsnittet, eller efterfølgende få det tilsendt via e-Boks.
Er barnet over 15 år, sendes tidspunktet til barnets e-Boks. Er barnet under 15 år, vil forældrene modtage det i deres e-Boks.
-
Efter udskrivelsen kan der hos de fleste børn komme en reaktion på opholdet på hospitalet. Jeres barn kan godt have samarbejdet under indlæggelsen og først reagere, når I kommer hjem. Det kan fx være, at jeres barn er pylret og bange for, at I går fra det, eller at det umotiveret kan blive vred på jer. Jeres barn vil på det tidspunkt have brug for ekstra opmærksomhed, tryghed og kærlighed.
Mange børn har glæde af at lave en scrapbog over deres indlæggelse - eventuelt med fotografier af, hvad de har oplevet på hospitalet. Jeres barn kan også have glæde af at tegne om indlæggelsen eller at lege hospital. I kan også finde bøger på biblioteket om børn på et hospital. En anden mulighed vil være at besøge os på døgnafsnittet, fx i forbindelse med en kontrol i Ambulatorium for Børn og Unge.
-
Har jeres barn været i behandling og lånt hjælpemidler med hjem, har vi brug for at få dem retur, så snart jeres barn ikke har behov for dem længere.
På udlånssedlen kan I se, hvilke hjælpemidler I har lånt, og hvornår vi regner med, at I afleverer dem.Læs mere:
-
Vi arbejder hele tiden på at blive bedre. Derfor er det vigtigt, at vi både hører om det, vi gør godt, og det vi kunne gøre bedre.
Giv udtryk for det, mens I er hos os, eller skriv til os, når I kommer hjem.
Indeholder jeres mail fortrolige oplysninger - som fx CPR-nr., oplysninger om helbred eller lignende oplysninger - skal mailen sendes som sikker Digital Post (login med NemID).
Skriv sikker Digital Post til afdelingsledelsen
Skriv sikker Digital Post til hospitalsledelsen
Hvis jeres henvendelse ikke indeholder fortrolige oplysninger - er I velkomne til at benytte:
boerneafdelingen@rn.dk (afdelingsledelsen)
aalborguh@rn.dk (hospitalsledelsen)
Der findes også en række andre måder, I kan give os feedback på. Læs mere om mulighederne for at give feedback:
-
Hvis I ikke er tilfredse med jeres barns behandlingsforløb eller oplevelser på hospitalet, vil vi gerne tale med jer om det.
I er altid velkomne til at kontakte Patientkontoret, hvor patientvejlederne kan vejlede jer i forhold til netop jeres barns rettigheder og muligheder.
Læs mere på Region Nordjyllands hjemmeside:
Kontakt
Døgnafsnit for Børn og Unge
Telefon
97 66 34 25Sikker mail
Skriv til os med Digital Post (login med MitID)Aalborg Universitetshospital, Nord
9000 Aalborg
1. og 2. etage
Opdateret