Pecha Kucha - om lægers videreuddannelse

Mandag d. 27. marts 2017 mødtes uddannelsesansvarlige overlæger og uddannelseskoordinerende yngre læger til en halv temadag. Temaet for mødet var erfaringsudveksling på baggrund af 3-timersmøderne 2016.


Der var stor tilslutning til temadagen med i alt 55 tilmeldte læger.


Dagen blev indledt med en kort information ved uddannelseskoordinerende overlæge Susanne Nøhr om det sidste nye inden for lægers videreuddannelse: KBU, dimensionering 2018-20, hospitalets handleplan (det lærende hospital) og Klar til NAU.

I år foregik videndeling mellem uddannelsesgivere på tværs af hospitalet om 3-timersmødernes kreative ideer ved Pecha Kucha præsentationer. Pecha Kucha (ペチャクチャ, 'pe-tja 'ku-tja) er et præsentationsformat, hvor særligt kreative projekter og ideer kan vises på en nem og uformel måde. Navnet stammer fra den japanske term for lyden af konversation eller småsnak.  

Det originale Pecha Kucha format går kort fortalt ud på, at der er 20 slides, hvor hvert slide skifter automatisk efter 20 sekunder. Dette koncept var blevet tilpasset, så hver præsentation kun havde 5 slides på 20 sekunder hver – plus 3 minutter til efterfølgende til spørgsmål. Dette betød, at alle deltagere kunne høre alle afdelingers præsentation. I alt 26 uddannelsesgivende afdelinger leverede en præsentation.

Ved den efterfølgende debat var det indtrykket, at der var mange, der tog nye ideer med hjem til egen afdeling.

Der blev uddelt priser for bedste idé og for bedste præsentation. Prisen for bedste idé gik til Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling for en ny fremgangsmåde til fordeling af operationer, mens prisen for bedste præsentation blev delt mellem Øre-Næse-Halskirurgi og Genetisk Afdeling.

Som evaluering af dagen gav flertallet udtryk for, at det var en rigtig god form for videndeling, som var udbytterig, og som man gerne så gentaget.


Præmierne var æsker med Anthon Berg fugleæg.


Opdateret