3-timersrapporten 2014 - videndeling i den postgraduate uddannelse

3-timersrapporten 2014 er nu udkommet og ligger på hjemmesiden. Ved 3-timersmøderne 2014 var emnet frit, og det har været op til de yngre læger i det enkelte speciale, hvad der skulle fokus på. Resultatet i form af 3-timersrapporten og specialernes postere kan ses i 3-timersrapporten 2014.

Læs 3-timersrapporten her - og få mere at vide om:

  • Status på initiativer fra 2013 - i relation til patientforløb og teamsamarbejde.
  • Specialernes fokus og fremhævede initiativ.
  • Perspektiver ift. betydningen for uddannelsen, hospitalet og rekrutteringen.

Tema
Der var ved 3-timersmøderne 2014 ikke fastlagt et tema for møderne. I stedet har det været op til de enkelte specialer at sætte fokus på, hvad der kan gøre speciallægeuddannelsen endnu bedre i eget speciale. Dette afspejles i 3-timersrapporten 2014, der således i høj grad er specialernes egen rapport.

Videndelingen mellem specialerne er i år indledningsvis foregået ved postersessioner for Uddannelsesansvarlige Overlæger, Uddannelseskoordinerende Yngre Læger og enkelte ledende overlæger.

Rapporten
Posterne indgår i årets rapport med en kort beskrivelse af de enkelte specialers fokus samt et fremhævet initiativ. Det samlede indtryk fra posterne og indberetningerne er i rapporten perspektiveret ift. betydningen for uddannelsen, hospitalet og rekrutteringen. 

Rapporten indeholder også en status over de initiativer, der blev foreslået i 2013, hvor vi fandt at lægelig videreuddannelse og fokus på patientforløb og teamsamarbejde gensidigt understøtter hinanden.  

Redaktionsgruppen bestod i år af følgende: Susanne Nøhr, Mads Skipper (YL) og Lotte Hoelgaard Christensen.

Specialernes initiativer
For at give dig mulighed for at se nærmere på de andre specialers udfordringer og løsninger, har vi derudover samlet de konkrete initiativer for hvert speciale i et uredigeret idékatalog (det kun er tilgængeligt fra hospitalets PC'ere). 

God læselyst
Jeg håber, at rapporten vil give anledning til fortsat dialog om, hvordan uddannelse kan tilgodeses og optimeres på Aalborg Universitetshospital – og vil meget gerne have jeres eventuelle kommentarer. Skriv også gerne, såfremt du har forslag til fokusemne for 3-timersmødet 2015.

God læselyst og god sommer!

Opdateret