Lægelig autorisation ligger ikke længere under Sundhedsstyrelsen

Fra 4. januar 2016 er lægelig autorisation flyttet over under den nyoprettede Styrelse for Patientsikkerhed.

Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen står forsat for administration og kvalitetsudvikling af KBU og speciallægeuddannelsen. Det vil sige, at du på Sundhedsstyrelsens hjemmeside fortsat kan finde information om KBU og speciallægeuddannelsen, herunder information om målbeskrivelser, vejledninger, valg af basisforløb m.v.

Ligeledes findes prognose og dimensionering samt inspektorordningen fortsat under Sundhedsstyrelsen.

 

Styrelsen for Patientsikkerhed

Det der handler om autorisation, anerkendelser og selvstændigt virke og ansøgninger hertil ligger nu under den nyoprettede Styrelse for Patientsikkerhed.

Opgaverne for Styrelsen for Patientsikkerhed omfatter:

  • at føre tilsyn med autoriserede sundhedspersoner og sundhedsorganisationer
  • at udstede autorisationer til 17 forskellige autoriserede faggrupper omfattende både danske og udenlandske sundhedspersoner.
  • at meddele ret til selvstændigt virke for læger, tandlæger og kiropraktorer
  • at udstede speciallægeanerkendelser til de 38 lægelige specialer samt speciallægeanerkendelser til de to tandlægespecialer.
  • at afgøre klager over tilsidesættelse af patientrettigheder og klager over sundhedsfaglig behandling, hvor en eventuel kritik ønskes rettet mod behandlingsstedet og ikke mod en konkret sundhedsperson.
  • at varetage den centrale administration af rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser i sundhedsvæsenet og bidrage til, at viden om utilsigtede hændelser og viden fra patient- og erstatningssager benyttes forebyggende.
  • at vejlede om rettigheder til sygehjælp i andre lande efter dansk lovgivning, EU-regler og andre internationale aftaler.

 

Links på Lægers Uddannelsesforum

Links her på Lægers Uddannelsesforum er rettet, så de leder ind til de rette styrelser.

Opdateret